Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Roland Garros. A învins-o pe Sloane Stephens cu 6-4, 6-3

0
58

Simona Halep (favorita patru) a obţinut, luni, calificarea în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, aceasta fiind cea mai bună performanţă a jucătoarei noastre pe zgura pariziană. Simona a trecut în două seturi de Sloane Stephens (cap de serie numărul 15), scor 6-4,6-3.

Cea mai bună performanţă a Simonei Halep într-un turneu de Grand Şlam a fost accederea în sferturile de finală de la Australian Open, în 2014 (a fost eliminată de Dominika Cibulkova).

Desfăşurarea partidei Simona Halep – Sloane Stephens:

Simona îşi păstrează calmul, loveşte cu mult efect şi o pune în dificultate pe Sloane. Halep închide meciul pe propriul serviciu, jucătoarea noastră calificându-se în sferturile de finală de la Roland Garros.

Sloane risca tot, joacă la limită şi are câştig de cauză (5-3 pentru Simona).

Halep îşi face serviciul la zero, iar scorul a devenit 5-2 în favoarea ei.

Simona îi face probleme adversarei încă o dată contra serviciului, se agaţa de fiecare minge şi se impune după o dublă greşeală a lui Sloane (4-2).

Istoria se repeta din păcate: Simona se relaxează, face o dublă greşeală şi îşi pierde încă o dată serviciul (3-2). Îngrijorător este faptul că Halep a ratat o dreaptă simplă, de la lângă fileu.

Sloane conştientizează din ce în ce mai mult că nu se poate lupta de pe linia de fund cu Simona, iar în acest sens trimite multe „scurte”. Halep îşi păstrează însă concentrarea şi face 3-1, după încă un joc în care s-a impus contra serviciului.

Din păcate, Halep a avut o uşoară relaxare în joc, iar acest lucru a costat-o scump. Sloane a câştigat la 15 contra serviciului (Simona a făcut şi o dublă greşeală). Tabela arata 2-1 pentru Simona.

Simona a continuat şi în al doilea joc să fie cea care a condus punctele, iar Sloane nu a avut răspuns (break la zero). Scorul a devenit 2-0 pentru Halep.

Halep a început setul al doilea cu dreptul, cu un joc câştigat pe propriul serviciu la 15 (dublă greşeală).

Simona se impune pe serviciul adversarei, cheia succesului fiind backhandul. Setul a fost câştigat cu 6-4, după 47 de minute de joc. A fost un set în care doar câteva mingi au făcut diferenţa.

Cu multă agresivitate în forehand, Simona a câştigat puncte importante, arătând că este în control. Stevens a revenit însă de la 15-40, în special datorită unui excelent joc de picioare. Lucrurile s-au schimbat, iar jucătoarea din America a avut minge de break. Simona şi-a câştigat cu mare dificultate serviciul, scorul a devenit 5-4.

Jocul cu numărul opt a fost unul foarte disputat, cu mai multe egalităţi. Sloane a insistat cu ruperile de ritm, în timp ce Simona a dorit să îşi impună ritmul (a greşit însă încercând să trimită aproape de fiecare dată decisiv). S-a făcut 4-4, echilibrul domina acest prin set.

Simona este lucidă în aceste momente şi simte foarte bine loviturile. Sloane este forţată să greşească, iar Halep câştiga game-ul la zero (4-3).

Sloane accelerează mult cu lovitura de forehand şi rupe ritmul cu „scurte”. Simona se apăra bine până la un punct, iar cum prinde ocazia trimite cu multă putere. Halep câştiga contra serviciului, scorul devine 3-3.

Halep a început jocul cu o dublă greşeală, iar următoarea lovitură de dreapta s-a dus în afara terenului. Sloane a câştigat al doilea break la rând (la 15) şi a trecut în avantaj pentru prima dată pe tabela (3-2).

Sloane serveşte bine, îşi construieşte perfect punctele, iar Simona nu are răspuns. Jucătoarea din SUA a câştigat game-ul, iar scorul a devenit 2-2.

Simona greşeşte două mingi de pe linia de fund, iar sportivă din SUA câştiga contra serviciului după un joc agresiv (2-1 pentru Halep).

Lui Stephens nu i-a funcţionat primul serviciu, iar Simona a fost agresivă pe al doilea. Jucătoarea noastră a făcut puncte cu lovitura de dreapta, iar breakul a fost bifat la zero (2-0).

Meciul a început cu Simona la serviciu – jocul a fost unul echilibrat, în care Halep a fost nevoită să salveze o minge de break. Jucătoarea din SUA se dovedeşte a fi în formă, dar până la urma Simona conduce cu 1-0.

Simona Halep şi Sloane Stephens s-au întâlni de patru ori de-a lungul timpului:

Barcelona, 2012 (zgură): Halep vs Stephens 6-4, 6-4
Hobart, Australia 2013 (hard): Stephens vs Halep 6-4, 6-0
Australian Open 2013 (hard): Stephens vs Halep 6-1, 6-1
Roland Garros 2014, (zgură): Hale vs Stephens 6-4,6-3.

Simona Halep vs Sloane Stephens:

Ani: 22-21
Locul Naşterii: Constantă – Plantation, Florida (UŞA)
Înălţime: 1,68 metri – 1,70 metri
Greutate: 60 kg-61kg
Ambele sunt jucătoare de mâna dreaptă
Victorii/ înfrângeri în cariera: 239-125 vs 153-110
Titluri câştigate: 7-0
Bani din tenis: $3,473,304 – $2,521,237.

 

 

 

 

(Sursa: hotnews.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDiscuții la o cafea. Apelurile pentru unificarea Dreptei, la Iași, vin din două zări: una mai departe de cealaltă
Articolul următor“Web skills by stimulating programming abilities in JavaScript”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments