Slujbă la mormântul lui Mihai Eminescu. Cei prezenţi au primit "Diplomă de participare" la pomană

0
148

 

 

La 125 de ani de la moartea sa, Mihai Eminescu este pomenit de Biserică duminică în două slujbe speciale – una la Cimitirul Bellu din Capitală şi una la Catedrala Patriarhală. Cei care au venit la Bellu dis-de-dimineaţă au avut parte de-o surpriză: au primit „diplome de participare” la pomană, din partea Federaţiei Naţionale a Revoluţionarilor din România.
 

Diplome de participare pentru cei care au fost prezenţi duminică dimineaţă la cimitirul Bellu din capitală, unde s-a oficiat o slujbă de pomenire a lui Mihai Eminescu, la 125 de ani de la moartea poetului.

Foto: Bogdan Iordache

 

Diplomele – foi A4, printate color –  erau „emise” de către biroul executiv al Federaţiei Naţionale a Revoluţionarilor din România şi ajungeau în mâinile participanţilor la eveniment, respectiv la slujba parastasului oficiată la mormântul poetului de către un sobor de preoţi condus de Părintele Florin Şerbănescu, consilier patriarhal.

 

Foto: Bogdan Iordache

 

Potrivit unui comunicat remis gândul, „cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, duminică, 15 iunie 2014, la împlinirea a 125 de ani de la trecerea la cele veşnice a poetului naţional Mihai Eminescu”, Biserica îi face slujbe de pomenire.

 

Prima a fost la Bellu, unde un sobor de preoţi din Arhiepiscopia Bucureştilor a oficiat slujba la mormântul poetului. În capela cimitirului, un sobor de preoţi din cadrul Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Bucureşti, condus de Părintele Gheorghe Dilirici, a oficiat Sfânta Liturghie, pentru ca ulterior alaiul de preoţi să oficieze slujba parastasului la mormântul lui Eminescu.

 

Tot o slujbă a parastasului pentru poet s-a oficiat duminică şi la Catedrala Patriarhală, la finalul Sfintei Liturghii (ora 11.45), după cum se precizează în comunicatul Patriarhiei.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments