Spitalul Județean de Urgență din Vaslui, luat la puricat de Ministerul Sănătății. Pacienții, inclusiv copiii, sunt taxați cu 50 de lei dacă nu au trimitere

0
55

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a afirmat că instituţia pe care o conduce va face verificări la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui, prin Direcţia de Sănătate Publică (DSP) din judeţ, în urma raportelor privind taxa de 50 de lei pentru copiii care ajung la Urgenţe fără bilet de trimitere şi în cazul cărora medicul decide că nu este vorba de o urgenţă.

 

Ministerul Sănătăţii a cerut DSP Vaslui să verifice pe ce bază au fost ceruţi bani pentru copiii care au ajuns la Urgenţe în spital, întrucât asistenţa medicală de urgenţă este gratuită pentru toată lumea, iar pentru copii sunt gratuite toate serviciile de urgenţă, scrie Mediafax.

 

„Orice serviciu medical la cerere se plăteşte, chiar şi la Camera de Gardă Pediatrie. Dacă pacienţii nu au bilet de trimitere iar medicul apreciază că nu este vorba de vreo urgenţă, atunci consultaţia se taxează cu 50 de lei. Trebuie să se înţeleagă că munca patriotică nu mai face nimeni”, a afirmat managerul SJU Vaslui, Ana Rinder.

 

Pe lângă consultaţie, părinţii copiilor plătesc, dacă nu au trimitere de la medicul de familie, şi analizele medicale făcute în spital.

 

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments