Un avion american şi unul rusesc, aproape de coliziune deasupra Oceanului Pacific

0
89

 

 

Un avion de vânătoare rus de tip SU-27 a trecut extrem de aproape de o aeronavă de recunoaştere americană, deasupra Oceanului Pacific, incidentul având loc la sfârşitul lunii aprilie, dar fiind anunţat miercuri, relatează Washington Times, citat de gândul.
 

Un avion de recunoaştere de tip RC-135, aparţinând Forţelor Aeriene americane, zbura, pe 23 aprilie, deasupra Oceanului Pacific, la 100 de kilometri de coastele Rusiei şi la nord de Japonia.

Un avion de vânătoare rus de tip Su-27 a urmărit aparatul american, iar la un moment dat l-a şicanat, în încercarea de a enerva echipajul, susţin surse americane.

 

Incidentul a fost înregistrat de echipajul aeronavei americane.

Colonelul Steven Warren, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a declarat că avionul RC-135U se afla într-o misiune de rutină, în spaţiul aerian internaţional, în momentul în care a fost interceptat.

 

„Avionul SU-27 s-a apropiat de aparatul RC-135U şi a trecut prin faţa aeronavei americane, la doar circa 30 de metri”, a explicat Warren. „Am transmis preocupările noastre armatei ruse”, a subliniat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentMuzeu dedicat lui Constantin Brâncuşi, printr-o investiţie de 7 milioane euro
Articolul următorAdevărul despre pliculețele de ceai. Cât de sănătoase sunt în realitate
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments