Unde se ascunde Nicușor Constantinescu? Reprezentanții spitalului din SUA unde s-a tratat, spun că șeful CJ Constanța a fost externat din luna mai

0
61

Reprezentanţii spitalului american unde s-a tratat preşedintele Consiliului Judeţean Constanța, Nicușor Constantinescu, susţin că acesta a fost externat din clinică încă din luna mai.

 

Nicușor Constantinescu trebuia să revină în ţară la începutul acestei luni, dupe ce s-a operat de cancer de prostată în SUA. Avocatul lui le-a transmis procurorilor care se ocupă de dosarul său de corupţie că şeful CJ Constanța a suferit o serie de complicaţii şi că trebuie să rămână în continuare în spital, transmite TVR.

 

„Nu este aici. Nu ştiu unde poate fi, dar nu este în spital, fizic. Poate a mai venit pentru o procedură, dar nu mai este aici. Domnul acesta nu mai este în spital de luna trecută”, a declarat reprezentantul spitalului „John Hopkins”, unde şeful CJ Constanța s-a operat de prostată.

 

Iniţial, procurorii care se ocupă de dosarul în care Nicușor Constantinescu este anchetat de fapte de corupţie i-au permis acestuia să meargă în Statele Unite pentru a se trata, dar i-au impus ca termen limită pentru a se întoarce data de 5 iunie. Ulterior, acest termen a fost prelungit până la 11 iunie, însă şeful CJ Constanța nu s-a întors nici atunci.

 

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis, luni, un mandat de arestare preventivă pe numele preşedintelui Consiliul Judeţean Constanța, Nicușor Constantinescu. Decizia este una executorie, dar nu definitivă, fiind deja contestată la Curtea de Apel Bucureşti, ai cărei magistraţi au ultimul cuvânt de spus în acest caz. Dacă magistrații Curţii de Apel menţin decizia Tribunalului Bucureşti, atunci pe numele lui Nicușor Constantinescu se va emite un mandat internaţional de arestare.

 

Avocatul susţine că acesta nu poate fi tratat în România

Avocatul lui Nicușor Constantinescu a declarat, tot luni, că ar mai putea trece câteva săptămâni până la întoarcerea în ţară a clientului său, menţionând că nimeni nu a prevăzut că acesta va face o infecţie după operaţie. În plus, susţine avocatul, a depus deja la dosar documentele medicale care atestă starea de sănătate a lui Nicușor Constantinescu, însă instanţa nu le-a luat în considerare.

 

„Necesitatea continuării unui tratament pe care l-a început în SUA ar trebui să fie luată în considerare şi sub aspect penal, procedural, dar şi umanitar. Nimeni nu îşi inventează boli de o asemenea gravitate, cu atât mai mult cu cât e vacanţă judecătorească şi nu se întâmplă nimic până în septembrie”, a declarat avocatul lui Nicușor Constantinescu.

 

Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru 24 de infracţiuni de abuz în serviciu, fiind acuzat, printre altele, că ar fi împiedicat efectuarea unor controale ale Curţii de Conturi la Regia Autonomă de Drumuri şi Poduri Constanța (RADJDP) şi că a refuzat să prelungească certificate de urbanism şi autorizaţii de construire, în perioada 2007 – 2014.

 

Totodată, preşedintele CJ Constanșa mai este cercetat pentru luare de mită, într-un alt dosar, dar şi pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, după ce în casa lui au fost descoperite 15 cartuşe de 9 milimetri. Totodată, Nicușor Constantinescu mai este cercetat, alături de Radu Mazăre, într-un dosar privind atribuirea ilegală a unor terenuri.

 

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments