Victimele unei catastrofe aviatice petrecută în urmă cu mai bine de 60 ani au fost descoperite în Alaska

0
63

Pare greu de crezut, dar rămășițe aparținând a 17 militari morți în urmă unui accident aviatic petrecut în anul 1952 în Alaska au fost găsite după mai bine de 60 de ani de la prăbușire.  

 

Rămășițele aparținând altor 35 de persoane aflate la bordul avionului în momentul producerii accidentului sunt căutate în continuare, a precizat  Pentagonul.

 

 La data de 22 noiembrie 1952, un C-124 Globemaster, s-a prăbușit după ce a decolat de la baza Elmendorf, Alaska, cu destinația statul Washington, Statele Unite ale Americii.

 

 Avionul transporta la bord 41 de pasageri și 11 membri ai echipajului

 

 „Din păcate, condițiile climaterice nefavorabile de la vremea respectivă au împiedicat lansarea unor operațiuni rapide de căutare. Din acest motiv, echipele de căutare nu au reușit să stabilească locul producerii accidentului și nu au găsit nicio victimă a dezastrului”, a explicat Departamentul Apărării.

 

De abia în iunie 2012, un elicopter al Gărzii Naționale din Alaska a reperat rămășițe în cursul unui antrenament la vest de Mount Gannett, iar operațiunile de căutare lansate ulterior au confirmat că este vorba de avionul care s-a prăbușit în 1952.

 

 În acest moment, echipe formate din oameni de știință și de căutare au reușit să identifice 17 militari decedați în accident.

 

 

(Sursa: stirile.rol.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments