Victor Ponta intră în cursa pentru Cotroceni doar dacă e susținut de colegii de partid. Hotărârea finală: pe 1 august, la Colegiul Național al PSD

0
43

Preşedintele PSD Victor Ponta a declarat, luni, că dacă are sprijinul colegilor săi va candida la alegerile prezidenţiale.

 

„Am hotărât în mod informal calendarul structurilor noastre statutare – CEx şi Consiliu Naţional pe 1 august, Congresul după 10 septembrie”, a spus premierul, care a precizat că va cere sprijinul colegilor săi pe 1 august şi că, dacă îl va primi, va candida pentru Cotroceni.

 

„Până pe 1 august, cine va dori să candideze trebuie să anunţe în faţa Consiliului Naţional”, a mai afirmat premierul.

 

Acesta a amintit că unul dintre numele vehiculate pentru a fi candidatul PSD la prezidenţiale, fostul candidat din anul 2009 Mircea Geoana, a spus clar că îl va sprijini pe actualul lider PSD, dacă acesta va intra în cursa pentru Preşedinţia României.

 

„Ce pot să vă spun este că, după ce luăm această decizie pe 1 august, trebuie să avem încă o dată o discuţie foarte clară cu aliaţii noştri, UNPR şi PC, pentru că va fi vorba de un candidat comun al celor trei partide”, a subliniat Ponta.

 

„Nu mă forţează nimeni”

Preşedintele PSD a explicat că nu candidează pentru că l-ar forţa cineva şi că nici nu se lăsă rugat, dar că înainte de lua o decizie, trebuia să discute cu colegii săi social-democraţi „care e situaţia actuală a României”.

 

„Am spus că proiectul meu personal este acelaşi, de a rămâne prim-ministru până în 2016. Dacă sunt candidatul care are şansele cel mai mari să câştige, voi anunţa pe 1 august.

 

Important este că România să aibă pe cei doi principali actori politici – preşedintele şi prim-ministrul – lucrând în tandem şi ajutându-se. (…) Nu putem să stăm cu mâinile încrucişate la un al treilea mandat al lui Traian Băsescu, pentru că sunt candidaţi care nu se cheamă Traian Băsescu, dar spun acelaşi lucru”, a precizat premierul.

 

„Cine se ocupă de cine să-mi ia locul pleacă din partid”

Întrebat cine va fi preşedintele PSD, dacă el va ajunge la Cotroceni, Ponta a răspuns: „Cel care, până pe 16 noiembrie (al doilea tur de scrutin al prezidenţialelor – n.red.), în loc să se ocupe de campania prezidenţială, se ocupă de cine îmi ia mie locul, va pleca din partid a doua zi”.

 

„Orice candidat al nostru a intrat în turul 2, cred că în istoria noastră doar Cristi Diaconescu nu a intrat în turul 2 (la Primăria Capitalei, în anul 2008, a ieşit pe locul 3 în primul tur – n.red.) „, a mai spus Victor Ponta, care a adăugat că „toată lumea trage în campanie pentru funcţia de preşedinte”.

 

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, duminică, la Orăştie, că social-democraţii cu care a discutat în cadrul şedinţei informale a Comitetului Executiv doresc ca Victor Ponta să candideze la prezidenţiale, fără a mai organiza alegeri interne în partid pentru desemnarea candidatului.

 

(Sursa: ziare.com)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentScenariu de groază pentru șoferi: Asigurarea RCA poate ajunge la 1000 de euro
Articolul următorVIDEO. Cum se negociază MITA la Bacalaureat: „un 6 la Mate face 500 de Euro, iar la Română, merge și un 450”
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments