VIDEO. Grav accident la Craiova. Un muncitor prins sub pământ a fost decapitat cu excavatorul de un coleg care încerca să-l salveze

0
90

Un muncitor de 25 de ani, care lucra la introducerea reţelei de apă şi canalizare în comuna Poiana Mare, a fost prins sub un mal de pământ, alături de un alt coleg. Pentru a-i salva pe cei doi, un alt muncitor a încercat să-i scoată de sub pământ cu excavatorul, însă l-a decapitat pe unul dintre ei.
 

Doi muncitori de 25, respectiv 47 de ani, au fost prinşi sub un mal de pământ, în timp ce săpau la o lucrare pentru introducerea de apă şi canalizare în comuna Poiana Mare, într-un şanţ adânc de aproximativ 2,5 metri.

 

Pentru a-şi salva colegii, un al t muncitor, în vârstă de 58 de ani, s-au urcat într-un excavator şi a încercat să dea la o parte pământul sub care se aflau cei doi. Cupa excavatorului l-a decapitat însă pe muncitorul de 25 de ani.

Pompierii salvatori au reuşit să îl scoată pe celălalt muncitor de sub pământ, acesta fiind dus cu elicopterul SMURD la spitalul din Craiova, unde se află în stare stabilă.

 


Sursa video: digi24.ro

 

 


Sursa video: stirileprotv.ro

 

 

Poliţiştii din Dolj fac acum cercetări la faţa locului, pentru a stabili dacă îl vor acuza pe operatorul excavatorului de ucidere din culpă şi de vătămare corporală gravă din culpă.

De asemenea, inspectorii ITM Dolj verifică dacă firma care coordona lucrările de pe şantier a respectat legislaţia muncii.

Silviu Poenaru, şef serviciu de protecţia muncii din ITM Dolj, a declarat că nu ştie dacă muncitorul care a operat excavatorul avea pregătire în acest sens. El a mai spus că şeful punctului de lucru nu se afla la faţa locului, ci la altă lucrare. Deşi la locul lucrării se aflau parapeţi de protecţie pentru şanţ, muncitorii nu i-au folosit, de aceea ajungându-se la acest accident.

 

 

 

 

(Sursa: gandul.info)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments