VIDEO. Marșul Absolvenților – explozie de fericire, tinerețe și imaginație. Recompensa oferită absolvenților din Iași: concertul Jethro Tull

0
64
Foto: ziaruldeiasi.ro
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/m2wYgj5w3yM?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Foto: ziaruldeiasi.ro

Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul Iașului a devenit neîncăpător, sâmbătă seara, pentru cei peste o mie de tineri care au participat la Marșul Absolvenților. Ei s-au adunat în faţa Teatrului Naţional, foștii studenți de la Arte remarcându-se în mod deosebit după ce au venit la manifestare cu fanfare şi păpuşi uriaşe.

 

De la ora 18.00, absolvenții celor cinci universități de stat din Iași – Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Universitatea de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa”, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară „Ion Ionescu de la Brad” și Universitatea de Arte „George Enescu” – s-au întâlnit în centrul orașului, pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt.

 

Foto: Ziarul de Iasi

Aici, în zona încărcată de istorie, cultură și spiritualitate din proximitatea Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, Teatrului Național „Vasile Alecsandri” și Palatului Roznovanu, miile de absolvenți vor fi felicitați de rectorii universităților ieșene și de reprezentanții autorităților locale.

 

Pe scenă au urcat rectorii şi prorectorii universităţilor, fiind îmbrăcaţi în ţinute speciale, festive. Alături de ei şi-au făcut prezenţa atât mitropolitul Teofan, cât şi episcopul Petru Gherghel. Prezent la adunarea tinerilor a fost şi primarul Gheorghe Nichita.

 

„Festivalul Internaţional al Educaţiei a devenit cel mai bun prilej de a saluta şi felicita generaţiile de valoare ale României. Studenții și absolvenții – tinerii, în general – sunt viitorul și pe ei ne bazăm pentru a construi o ţară cu adevărat europeană. La ei vom apela pentru a face din Iaşi un oraş de care să fim mândri. Ca primar, îmi doresc ca acești tineri minunați, oriunde îi vor purta paşii de acum încolo, să păstreze un gând frumos pentru oraşul în care și-au trăit studenţia și să fie ambasadorii Iaşului peste tot în lume!”, a transmis primarul Gheorghe Nichita.

 

Foto: Ziarul de Iasi

După momentul festiv de pe Pietonalul Ștefan cel Mare și Sfânt, tinerii s-au îndreptat către Palatul Culturii pentru a se bucura de absolvire, începând cu ora 20.00, la concertul susținut de legenda rock Ian Anderson, care a interpretat celebrele piese ale trupei Jethro Tull.

 

Intrarea la concert a fost liberă, organizatorii FIE – Primăria Municipiului Iași și Fundația Iași – Capitală Culturală Europeană – fiind pregătite pentru un număr cât mai mare de spectatori la un eveniment care a îmbinat muzica de calitate și entuziasmul tinereții.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments