VIDEO. Situația se complică. Rusia a trimis 8 elicoptere de luptă în estul Ucrainei, la Lugansk

0
110
[iframe width=”640″ height=”360″ src=”//www.youtube.com/embed/ICh8_SmtXXs?feature=player_embedded” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Potrivit InfoResist, care a postat acest material video, elicopterele din imagine aparțin Forțelor Aeriene ruse. Acestea sunt opt la număr și se îndreaptă spre orașul Lugansk din estul Ucrainei.

 

Vicepremierul Ucrainei, Vitali Iarema, a declarat că Ucraina interzice cooperarea militară cu Federația Rusă. Decizia a fost luată luni de Petro Poroșenko, noul președinte ucrainean.

 

La 31 mai, adjunctul ministrului rus al Apărării, Iuri Borisov, a denunţat faptul că Ucraina a încetat, începând din martie, să livreze Rusiei echipamente militare şi armament, deşi Moscova a plătit deja pentru o mare parte dintre acestea.

 

Ucraina ar putea pierde cota sa pe piaţa rusă a echipamentelor militare, a avertizat Borisov.

 

El a anunţat că Rusia ar dori să încheie „contracte suplimentare pentru dotarea unor întreprinderi din Crimeea”, teritoriu ucrainean anexat de Rusia în luna martie a acestui an.

 

Potrivit lui Borisov, înainte de declanşarea crizei dintre Moscova şi Kiev, volumul anual de livrări de armament şi echipamente militare era în valoare de 50 de miliarde de ruble (aproximativ un miliard de euro).

 

 

(Sursa: deschide.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments