Vicepremierul Liviu Dragnea a venit joi în inspecţie la Iaşi, însă vizita sa a fost scurtată de vremea nefavorabilă. Deşi trebuia să viziteze şantierele de la Mitropolie, Fundaţie şi Nicolina, Liviu Dragnea s-a oprit doar la pasajul subteran din Fundaţie. Acolo i-a mustrat pe constructori pentru întârzierea lucrărilor cu mai bine de 14 luni.
În scurta sa vizită, vicepremierul Liviu Dragnea i-a ascultat pe cei care sunt acum responsabili de şantier. „Este de rău pentru că nu am reuşit să respectăm termenele propuse prin contractul iniţial. Au fost şi nişte probleme arheologice cu o descărcare arheologică care a durat mai mult decât s-a preconizat iniţial la ofertă”, a încercat să se scuze şeful de şantier.
„De săptămâna viitoare vrem să începem să turnăm asfalt pe străzi. Am contactat chiar şi firme de aici din zona, din Iaşi, poate reuşim să colaborăm cu dânşii. Dacă nu, aducem noi cu forţe proprii”, a promis directorul de şantier citat de Digi 24.
Primarul Gheorghe Nichita a dat însă garanţii că noul termen, stabilit pentru luna iulie, va fi respectat: „Am plecat la acest pasaj cu un constructor care şi-a vândut acţiunile. A venit apoi alt constructor. Am avut discuţii cu patronul acestei companii. Ne-a garantat că deşi lucrarea este în pierdere comparativ cu ce dânsul a cumpărat, va merge mai departe.”
Vicepremierul Liviu Dragnea i-a mustrat pe constructori pentru întârzierea lucrărilor la şantierul pe care l-a apreciat drept o „lucrare de artă”.
„Este un proiect extrem de important. Sunteţi la peste 90 la sută nivel de execuţie. De la minister fondurile sunt disponibile şi vă aşteaptă. Mai este puţin. Este păcat. Este o lucrare de artă, este o lucrare complicată. Dar totuşi 14 luni de zile este un termen foarte mare. Noi am acceptat şi am prelungit termenul până în iulie. Cetăţenii din Iaşi pe bună dreptate sunt nemulţumiți”, a declarat vicepremierul Liviu Dragnea citat de Digi 24.
Lucrările la pasajul subteran din centrul Iaşului au început încă din 2012. Până acum, în cei doi ani, s-au cheltuit aproape 10 milioane de euro, au fost schimbaţi 5 directori şi 3 firme de construcţii, iar lucrările sunt în întârziere cu peste un an.
(Sursa: digi24.ro)