7 remedii naturale eficace împotriva înţepăturilor de ţânţari

0
96

Înţepăturile de ţânţari pot lăsa în urma zone iritate, umflate, roşii şi o senzaţie majoră de mâncărime care să-ţi dea peste cap starea de bine. Dacă te numeri printre persoanele “preferate” de nesuferitele zburătoare, iată 7 remedii naturale care te pot ajuta să tratezi înţepăturile de ţânţari.

 

1. Apa şi lapte

Proteinele din lapte vor hrăni pielea, vor preveni infectarea rănii şi va uşura senzaţia de mâncărime. Fă o soluţie dintr-o parte lapte şi o parte apă, înmoaie o cârpă curată şi tamponează zonele pişcate de ţânţari. Vei scăpa de inflamare şi mâncărimi. După aceea spala zona cu apă şi săpun, ca să îndepărtezi orice urmă de salivă care poate rămâne pe suprafaţa pielii.

2. Gheaţă

Este important să pui gheaţă imediat ce te-a înţepat ţânţarul. Pişcăturile nu dor imediat, însă cu timpul se vor inflama şi îţi vor da bătăi de cap. Gheaţă te va ajuta să previi umflăturile şi mâncărimile.

3. Busuioc

Zdrobeşte busuoic şi aşază pe zona iritată. Va uşura senzaţia de mâncărime.

4. Oţet

Graţie acidităţii, oţetul va calma mâncărimile. Vei putea avea o uşoară senzaţie de usturime pentru câteva secunde, însă apoi îţi va trece instantaneu. Tamponează uşor cu oţet fiecare pişcătura.

5. Pliculeţe de ceai

Pliculeţele de ceai vor ajuta la reducerea inflamaţiei şi vor acţiona ca astringent, eliminând fluidele din zona înţepată.

6. Mentă

Mentă va conferi un efect de răcorire a zonei afectate de pisctura ţânţarilor şi va bloca apariţia mâncărimilor.

7. Coajă de banană

Freacă uşor interiorul cojii de banana pe zona pişcata de ţânţar. Vei scăpa aproape instantaneu de senzaţia de mâncărime.

Iată şi o reţetă simplă şi rapidă de repelent care să te scape de nesuferiţii ţânţari.

Pentru aceasta ai nevoie de: ulei de levănţică, extract de vanilie, zeamă de lămâie şi un recipient cu pulverizator, scrie sfatulparintilor.ro.

Toarnă în pulverizator jumătate de ceaşcă de zeamă de lămâie, 15 picături de ulei esenţial de levănţică şi 3-4 linguri de extract de vanilie. Adaugă 3 ceşti de apă şi agită recipientul. Apoi aplica soluţia pe piele. Ţânţarii vor fi ţinuţi la distantă că prin minune, iar efectul durează câteva ore.

Sursa: obiectiv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments