ACCIDENT ȘOCANT. Vasluian ucis de propriul tractor, condus de vecinul beat!

0
86

Accident groaznic la Grăjdeni, comuna Fruntişeni, unde un bătrân de 69 de ani a murit omorât în curtea sa, unde se odihnea la umbră, de propriul trtactor, condus de un veci beat şi fără carnet. Poliţiştii bârlădeni efectuează acum cercetări pentru comiterea a trei infrac]iuni grave, autorul groaznicului accident riscând o pedeapsă cu închisoarea de până la 15 ani, transmite Ziarul Evenimentul.
 

Un stupid accident de circulaţie s-a produs sâmbătă, 5 iulie, în satul Grăjdeni, comuna Fruntişeni unde a avut loc un eveniment rutier soldat cu decesul unui bărbat. Toader Stan, de 69 de ani, posesor al unui tractor, a mers împreună cu utilajul şi cu un vecin, prieten de-al său, la munca câmpului, unde au adunat lucernă. După ce au cărat încărcătura acasă, vecinul său, Petrică Grama, de 47 de ani, i-a cerut tractorul ca să meargă să mai facă ceva treabă la un alt consătean. Toader Stan a fost de acord. Când Petrică Grama a revenit cu tractorul la domiciliul lui Toader Stan, a dat să bage în curte utilajul şi nu a observat că acesta se odihnea undeva lângă gard şi a trecut cu roata tractorului peste capul acestuia, ucigându-l pe loc.

 

A fost anunţată atât poliţia Bârlad cât şi ambulanţa care n-a mai putut face nimic pentru proprietarul tractorului, Toader Stan. „La faţa locului au fost efectuate cercetări de către poliţiştii Biroului Rutier Bârlad şi Postului de Poliţie Fruntişeni, rezultând următoarele: Petrică Grama, de 47 ani, din localitatea Grăjdeni a condus un tractor aparţinând lui Toader Stan, de 69 ani, pe raza localităţii de domiciliu, iar la terminarea lucrărilor a intrat în curtea proprietarului pentru a-l parca. Pe timpul efectuării manevrelor de viraj la stânga şi mers înapoi, l-a lovit cu roata în zona capului pe Stan Toader. Acesta din urmă se afla pe sol şi se odihnea.

 

La faţa locului, echipajul medical a constatat decesul bărbatului. Petrică Grama a fost testat cu aparatul alcooltest, iar rezultatul a fost de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul municipal de Urgenţă Bârlad unde i-au fost recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii Biroului Rutier Bârlad au stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere. În cauză, poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului”, a precizat inspectorul de poliţie Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

 

Petrică Grama este cercetat deocamdată în stare de libertate el riscând o pedeapsă cu închisoarea de la 1 la 5 ani pentru condcerea fără permis şi pentru conducere sub influenţa alcoolului, iar pentru uciderea din culpă pedeapasa este mult mai gravă „Când uciderea din culpă a unei persoane este savârşită de un conducător de vehicul cu tracţiune mecanica, având în sânge o îmbibaţie alcoolică ce depăşeşte limita legală sau care se afla în stare de ebrietate, pedeapsa este închisoarea de la 5 la 15 ani.

 

Dacă prin fapta savârşită s-a cauzat moartea a două sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevăzute se poate adauga un spor de pâna la 3 ani.”, prevede art.178 c.p.

 

 

 

(Sursa: ziarulevenimentul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments