Plina de arome exotice, bucataria orientala iti ofera o calatorie culinara prin tarile arabe, Turcia, Libia, Maroc si alte tari ale continentului asiatic.
Sultan Suleyman este un adevarat paradis pentru gurmanzi, oferind o experienta de neuitat prin combinatia excelenta a gusturilor. La noi te poti rasfata cu cel mai bun humus din oras!
Multe surse culinare descriu humus-ul ca fiind un aliment cu origini destul de inaintate si l-au asociat cu personaje marcante ale istoriei, cum ar fi Saladin. intr-adevar ingredientele humusului, cum ar fi nautul, susanul, lamaia sau usturoiul, se consumau in Orientul Mijlociu de mii de ani.
Primele consemnari despre humus apar abia abia in secolul 13, in cartile de bucate publicate la Cairo.
Reteta originala a humus-ului cuprindea piure rece de naut, aromatizat cu otet si lamai murate cu ierburi, iar celelate ingrediente de baza, cum ar fi tahini (pasta de susan) sau usturoi apar mult mai tarziu.
Humusul este un aliment foarte sanatos. Fiind un aliment bogat in fier, acid folic sau vitamina B6, este o sursa buna de proteine si fibre dietetice. De asemenea, pasta de susan, tahini, contine aminoacizii de metionina, completand astfel proteinele ce se regasesc in naut. In functie de retea, humusul contine cantitati variabile de grasimi monosaturate, ceea ce-l face un aliment recomandat dietelor vegetariene.
De obicei, hmusul este servit ca aperitiv, dar poate fi o excelenta garnitura la falafel, vinete, pui la gratar sau peste.
Falafel-ul are origini incerte, cel mai probabil Egipt, mancare nationala a israelienilor, egiptenilor si palestinienilor, ajuns street food la nivel de Orient Mijlociu, adoptat de evrei, vegetarieni de pretutindeni. Fiind predominant facut din naut (altii folosesc fasole Fava), falafel-ul este foarte hranitor si gustos.