Consilier local ieșean, acuzat de trafic de influență!

0
81

Reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție (DNA) Iași au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a doi angajați ai unui consiliu local.

Gheorghe Dumitriu, consilier în cadrul Consiliului Local Valea Lupului, este acuzat de trafic de influență, iar Dumitru Lăcătușu, fost referent de cadastru în cadrul Primăriei Valea Lupului, va fi judecat pentru abuz în serviciu și complicitate la trafic de influență.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 28 februarie – 19 aprilie 2012, Dumitriu a cerut de la două persoane intermedierea și cumpararea unui teren de 15.000 mp, în schimbul căruia să i se remită, în plus față de valoarea de piață a bunului imobil, suma de 90.000 de euro.

Procurorii au susținut că, în schimbul acestei sume de bani, Dumitriu ar fi promis ca își va exercita influența reală asupra lui Lăcătușu, abilitat să întocmească documentații cadastrale în vederea intabulării dreptului de proprietate asupra terenurilor și membru al Comisiei Locale Valea Lupului pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor, în scopul de a-l determina pe acesta să identifice, contrar atribuțiilor de serviciu, un alt amplasament al suprafețelor de teren menționate în titlul de proprietate al persoanei intermediare a tranzacției.

Totodată, Dumitriu ar mai fi promis că își va exercita influența asupra primarului comunei Valea Lupului, în vederea emiterii avizelor și autorizațiilor necesare dezvoltării unui proiect imobiliar.

 

Cum fusese planificată… „afacerea”

 

Oamenii legii au adăugat că, pentru aceste „servicii” Dumitriu ar fi condiționat cumpărarea, de către o persoană, a terenului care îi aparținea, la prețul de 8 euro / mp, în condițiile în care valoarea reală de circulație a terenului era de 2 euro / mp.

Conform anchetatorilor, cunoscând aspectele menționate, Lăcătușu a fost de acord să-și încalce atribuțiile de serviciu, în sensul întocmirii documentației cadastrale necesare intabulării dreptului de proprietate al persoanei intermediare, pe o altă suprafață de teren decât cea menționată în titlul de proprietate, lipsită de probleme de natură juridică, întărind astfel afirmațiile lui Dumitriu cu privire la influența pe care acesta din urmă o avea asupra sa.

„Astfel, Lăcătușu Dumitru a întocmit, contrar legii, o documentație cadastrală în vederea intabulării dreptului de proprietate al acelei persoane, poziționând amplasamentul terenului acesteia într-un loc despre care știa că face obiectul dreptului de proprietate al altei persoane. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Iași”, au spus reprezentanții DNA Iași pentru 7EST.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments