Cristian Cioacă speră din nou la libertate, graţie unei contestaţii depuse la Curtea de Apel Piteşti

0
106

Cazul „Elodia-Cioacă” se află din nou pe rolul instanţei Curţii de Apel Piteşti, după ce Cristian Cioacă a depus o contestaţie în anulare. Dacă instanţa va considera întemeiată contestaţia hotărârea de condamnare a fostului poliţist va fi desfiinţată, iar apelul procesului Elodia va fi rejudecat.

 

Cazul „Elodia-Cioacă” se află din nou pe rolul instanţei Curţii de Apel Piteşti. De data aceasta, însă, este vorba despre o contestaţie în anulare depusă de Cristian Cioacă, scrie ziarulring.ro.

 

Mai exact, este vorba despre dosarul cu numărul 687/46/2014, care s-a judecat luni, 7 iulie, în şedinţă secretă, decizia nefiind anunţată până la transmiterea acestei ştiri. Dacă instanţa va considera întemeiată contestaţia în anulare, hotărârea de condamnare a fostului poliţist va fi desfiinţată, iar apelul procesului Elodia va fi rejudecat.

 

În plus, cum Cioacă se află după gratii, prin devenirea definitivă a condamnării din apel, prin anularea hotărârii din apel, acesta va redeveni liber, mai precizează sursa citată.

 

Avocata bărbatului, Maria Vasii, s-a arătat extrem de încrezătoare în acest sens:

„În mod obligatoriu, ar trebui să ne admită contestaţia. Nu există nicio posibilitate pe lege să nu o admită, cu toată presiunea pe care ei o fac pe media”, a afirmat ea. „Văzând că este admisibilă contestaţia, judecătorii sunt obligaţi să dispună suspendarea efectelor unei hotârâri care este supusă casării pe calea contestaţiei în anulare. Practic, se anulează efectele sentinţei şi urmează să se rejudece apelul”, a mai explicat aceasta.

 

Poliţistul Cristian Cioacă a fost condamnat definitiv, pe 18 iunie, de Curtea de Apel Piteşti, la 15 ani şi opt luni de închisoare pentru uciderea soţiei sale, avocata Elodia Ghinescu, dispărută în urmă cu şapte ani.

Sursa: gandul

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments