CSMS Iaşi se pregăteşte pentru debutul în Cupa Ligii

0
59

Prim-divizionara de fotbal din Copou a revenit ieri în România după al doilea stagiu de pregătire al verii, în care a înregistrat două înfrângeri şi câte un rezultat de egalitate şi o victorie.

 

Gruparea pregătită de Marius Lăcătuş a încheiat la sfârşitul săptămânii trecute cele zece zile de cantonament efectuate în Slovenia, unde a pierdut ambele partide susţinute în faţa adversarilor mai valoroşi – cu 1-2 (a marcat Bădic) în faţa Jagodinei (Serbia), adversarul lui CFR Cluj în turul secund preliminar al Europa League, şi cu 0-1 în faţa Academiei „Puşkaş”. A învins, ce-i drept, cu 8-1, pe Beltnici, dar aceasta este o echipă din liga a III-a a Sloveniei, cu care CSMS a evoluat doar pentru că adversarul stabilit pentru marţi a renunţat să mai joace din cauza unor neînţelegeri legate de ora de disputare a partidei.

Stagiul este considerat de Florin Prunea, preşedintele executiv al clubului din Copou, drept unul reuşit, pentru că CSMS şi-a atins cele mai multe dintre obiective: „Echipa a avut condiţii bune de pregătire, adversari utili în compania cărora şi-a putut nivelul real al acumulărilor. Singurul neajuns a fost acela că, după ce a înscris cu Jagodina, Bădic s-a accidentat, dar şi aici am găsit o rezolvare imediată a problemei, fotbalistul deplasându-se în Germania, unde a efectuat o uşoară intervenţie chirurgicală”.

Chiar dacă oficialii ieşeni şi-au dorit să găsească în Slovenia şi unul-doi atacanţi pe care să-i legitimeze în vederea noului sezon, este puţin probabil să fie păstrat chiar şi portughezul Marcos Gomes Rodrigues „Marquinho”, care în iarnă a cochetat şi cu FC Vaslui. Asta din cauza faptului că ibericul se află în urmă cu pregătirea fizică, iar noul sezon fotbalistic intern bate la uşă pentru CSMS, care evoluează miercuri (ora 21:00), pe terenul lui FCM Tg.Mureş, în prima fază a Cupei Ligii, de care dacă trece sâmbătă primeşte vizita lui CFR Cluj.

S-a renunţat, aşadar, la ceilalţi doi atacanţi testaţi în Slovenia – croatul Veraja şi sârbul Rovcanin, care nu s-au ridicat peste nivelul valoric al jucătorilor pe care antrenorul Marius Lăcătuş deja dispune în avanposturi. Prunea nu a exclus însă venirea pe ultima sută de metri a unui jucător din ţară. „Nu se ştie ce mai poate apărea în ultimul moment, dar noi încă sperăm să ne mai întărim în atac”, a declarat Prunea.

0-0 în ultimul amical, cu NK Zagreb

Echipa condusă de Marius Lăcătuş şi-a încheiat seria meciurilor din cadrul stagiului de pregătire efectuat în Slovenia, sâmbătă seară, cu un test în compania lui NK Zagreb, care a revenit vara aceasta în prima divizie a Croaţiei. Partida s-a încheiat fără gol, interesul ieşenilor fiind acela de a nu li se accidenta vreun jucător în perspectiva confruntării de debut în noul sezon fotbalistic intern, în care miercuri vor evolua la Tg.Mureş, cu FCM, o altă formaţie revenită la începutul verii în Liga I.

Ieşenii au evoluat cu NK Zagreb în formula: Grahovac (’46 Caparco) – I.Voicu (’57 Mitic), Cr.Munteanu (’46 Vişa), Mihalache, Ţigănaşu – Călugăru (’65 Vladu), Olah (’57 Novac), Creţu – Marquinho (’46 Bosoi), Crenganiş (’46 Dedu), Pălimaru (’57 Dobre). Liviu SUCEVEANU

 
 

„Nu se ştie ce mai poate apărea în ultimul moment, dar noi încă sperăm să ne mai întărim în atac”

Florin Prunea,
preşedinte executiv CSMS Iaşi

 

Miercuri, de la ora 21:00, CSMS Iaşi va evolua, în deplasare, cu FCM Târgu Mureş, în prima fază a Cupei Ligii.

Sursa: evenimentul

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentFast food-ul, o afacere profitabilă
Articolul următorAbsolvenţii se înghesuie la şomaj
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments