De prin declarații de avere adunate: o Dacie câştigată la Loto, sume uriaşe din contracte medicale, donaţii, achiziţii, locuri de muncă surprinzătoare

0
368

 

 

Declaraţiile de avere ale demnitarilor şi funcţionarilor publici conţin uneori detalii interesante şi neştiute despre viaţa personală a acestora. Un bun de lux, afaceri neaşteptate sau un salariu exorbitant – toate pot apărea în rubricile din aceste documente publice.
 

Luna iunie aduce în fiecare an, în prim plan, un val de declaraţii de avere semnate de către şefii din instituţiile publice. Uneori, aceste documente conţin informaţii care de care mai inedite.

 

Asistenţi medicali rivalizează cu Mc Donald’s

Dacă este curios cineva cât câştigă şeful din Iaşi al McDonald’s, poate afla din declaraţia de avere a lui Marius Aur, consilier local: 6.421 lei net, pe lună. Cam la fel ca Florica Petrache, asistent medical şef la Spitalul de Boli Infecţioase care a menţionat, în declaraţia depusă în calitate de consilier judeţean, faptul că a încasat, în medie, 6.332 lei. Marius Cosmolesei, tot un asistent medical, dar de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, apare cu un venit lunar mediu de 6.468 lei, dublu faţă de cel al soţiei sale care este director de îngrijiri la această unitate medicală!

 

Ieşeni cu apartamente în Bucureşti

Frapează suma mică încasată de consilierul judeţean Mihail Pintilei pentru un apartament de circa 50 de mp, cu două camere, în Târgu Mureş: doar 9.800 de euro, în timp ce anunţurile de pe site-urile imobiliare indică sume mult mai mari. La acelaşi capitol, directorul Termoservice, Tudor Tudose menţionează că a primit, printr-o donaţie, un teren la Holboca, iar directoarea economică de la RATP, Rodica Stoicescu, şi-a cumpărat un apartament de 58 mp în Bucureşti, printr-un credit Prima Casă, tip de credit la care a apelat şi directoarea medicală de la Spitalul „Cuza Vodă”, Maria Stamatin, pentru a-şi cumpăra o vilă la Bârnova.. Cu proprietăţi în Capitală se mai pot lăuda rectorul Vasile Işan, reprezentantul CNA în Iaşi, Lucius Dumitrescu sau fostul consilier judeţean Vasile Şalaru. Ultimul, acum şef în AVAS, apare ca fiind la un moment dat pe statul de plată al controversatului Gruia Stoica, în calitate de consilier la Electroputere VFU Paşcani. 

 

Tot la proprietăţi impresionează doctoriţa Georgeta Diaconu de la Spitalul de Copii care a trecut trei case în Valea Lupului. Colegul ei, doctorul Corneliu Paiu, a făcut o achiziţie importantă anul trecut, cumpărând o vilă de 109 mp în Dobrovăţ, iar managerul de la Boli Infecţioase, Carmen Dorobăţ, i-a donat anul trecut fiului său trei apartamente şi i-a vândul unul, cu 32.000 de euro.

 

Medici cu venituri fabuloase

La capitolul venituri, sare în ochi cel al purtătorului de cuvânt al Primăriei, Sebastian Buraga – 3.000 lei lună, primarul Gheorghe Nichita având 6.500 lei. Mai prost pare să o ducă soţul directoarei medicale de la Spitalul de Copii „Sf. Maria”, doctoriţa menţionând în dreptul „AF Murgu secretariat, multiplicări”, cifra 0. Tot din „PFA activităţi de fotocopiere, secretariat” a încasat 1.864 de lei şefa Serviciului Financiar Contabilitate de la acelaşi spital, economist Loredana Mitrică.

 

Mult mai mult a încasat Vasile Leca, soţul unei doctoriţe de la „Sf. Maria”: 36.000 de euro pentru servicii medicale prestate pentru CMC Chaumont Franţa. În sectorul medical, un record îl înregistrează medicul Cătălin Dănăilă de la Institutul de Oncologie care a primit aproape 300.000 de lei de la Parexel pentru „studii clinice”.   

 

Bunuri inedite

Bunuri mobile mai puţin obişnuite apar la doctoriţa Tamara Solange Roşu de la „Sf. Maria”, care are o motocicletă „Jawa” şi la judecătoarea Mona Pivniceru, acum la Curtea Constituţională, proprietară a unui ATV Linhai. La rândul său, medicul Gabriel Iosep de la Pneumologie are o barcă cu motor, iar Irina Sârbu, asistent medical şef la Spitalul „Sf. Spiridon”, o Dacie câştigată la Loto 6/49.   

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments