DESCOPERIRE UIMITOARE: Ce se întâmplă de fapt dacă mănânci pepenele roşu cu tot cu seminţe

0
116

Ca să profitaţi din plin de valorile nutriţionale ale sâmburilor de pepene roşu trebuie să-l consumaţi cu seminţe cu tot dimineaţa pe stomacul gol.

Pepenele roşu consumat la desert, după masă, duce la balonare şi indigestie şi recomandă să fie mâncat cu tot cu sâmburi pe stomacul gol sau între mese. În felul acesta, spune specialistul, consumarea acestui pepene tratează multe probleme de sănătate, de la rinichi până la inimă, scrie BZI.ro.

Sâmburii conţin zinc, fier, omega 6, proteine şi fibre care se absorb uşor. Pe lângă efectul antioxidant, sâmburii consumaţi ca atare sunt diuretici şi protejează împotriva pietrelor la rinichi. Ucar subliniază că sâmburii de pepene roşi protejează şi sistemul cardiovascular, întrucât conţin şi o substanţă chimică, numită cucurbocitrina, care dilată capilarele şi reglează tensiunea arterială. De asemenea, sâmburii au cea mai mare concentraţie de licopen comparativ cu oricare altă legumă sau alt fruct proaspăt prevenind astfel infarctul miocardic. Sâmburii de pepene mai conţin seleniu, grăsimi esenţiale şi vitamina E, care lupta împotriva radicalilor liberi.

Sursa: realitatea

 

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedent9 lucruri pe care bărbaţii le fac şi nu vor să recunoască
Articolul următorMovilă, noul şef al PMP Iaşi
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments