Elevii merituoși din județ, premiați cu o excursie în Iași!

0
72

Asociaţia „Centrul de Promovare Turistică” Iaşi, în parteneriat cu Consiliul Județean Iași și Primăria Municipiului Iași, organizează activitatea de promovare intitulată «Iași-Recompensă pentru elevii merituoși », editia a II-a.

Deoarece activitatea “Iași-Recompensă pentru elevii merituoși“ –ed.I a fost foarte apreciată de copiii participanți(de la Școala Armășoaia, jud.Vaslui), organizatorii s-au gțndit să o reediteze, dar, de această dată, invită un grup de copii din județul Iași.

Astfel, a fost invitat un grup de 15 elevi din clasele V-VIII însoțiți de un cadru didactic de la Școala Gimnazială Veniamin Costachi din Sinești să viziteze timp de 1 zi orașul Iași.

„Pentru că dorim să le oferim o zi de vacanță cât mai plăcută, pe care să o petreacă în Iași și dorim ca ei să asocieze numele și imaginea Iașului cu momentele frumoase petrecute aici, programul grupului de copii va fi următorul:

– vor viziona o piesă de teatru în Turnul Golia (în prestația trupei de teatru Puppets Art Time Teatrul de Buzunar Iași).

– vor vizita Ansamblul Monument Istoric Mănăstirea Golia

– vor vizita o parte din obiectivele turistice și culturale din municipiul Iași

Activitatea denumită « Iași-Recompensă pentru elevii merituoși » are loc la final de an școlar, la începutul vacanței mari, astfel încât Iașul și vizita în Iași vor fi un premiu pentru acești elevi merituoși. Scopul activității este atât educativ cât și de promovare turistică a Iașului”, a spus Carmen Chirocea, directoarea Asociației “Centrul de Promovare Turistică” Iași, pentru 7EST.

Toată desfășurarea activității nu presupune nicio cheltuială din partea școlii sau a elevilor, transportul Sinești-Iași și retur , precum și o gustare și masa de prânz vor fi asigurate de către organizatori.

Cei 15 copii au fost selectați în conformitate cu aceleași 2 criterii stabilite la prima ediție:

– să aibă media la învățătură mai mare de 9

– să provină din familii cu posibilități materiale modeste (care nu ar avea posibilitatea să le ofere o astfel de vizită la Iași).

Obiectivele turistice și culturale pe care le vor vizita vor fi: Ansamblul Monument Istoric Mănăstirea GOLIA, Teatrul Național, Mănăstirea Trei Ierarhi, Mitropolia, Catedrala Catolică.

La plecarea din Iași, copiii vor primi mici suveniruri din partea organizatorilor: magneți turistici cu Turnul Golia și Casa Diaconului (scriitorului Ion Creangă) din incinta Goliei și broșuri cu obiectivele turistice din județul Iași care să le amintească de locurile frumoase pe care le-au vizitat și să-i determine să revină.

Ambele grupuri de copii, de la ediția I și a II-a vor primi și diplome de participare la activitatea “Iași-Recompensă pentru elevii merituoși”.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments