Evaziune fiscală la un patron din Botoșani, control cu 4 instituții, pâine cu iz penal

0
44

Patru instituții au desfășurat un amplu control pe linia evaziunii fiscale din panificație, la Botoșani. Verificările s-au desfășurat pe 5 iulie când poliţiştii, în colaborare cu specialiști din cadrul Direcției Agricole Județene, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Agenției Județene a Finanțelor Publice au desfășurat activități de prevenire și combatere a evaziunii fiscale și altor încălcări de lege în domeniul producției și comercializării pâinii și produselor de panificație, sens în care au efectuat verificări la 3 puncte de lucru ale unui operator economic.
 

 

Cu acest prilej, s-a constatat că la respectivele locații nu sunt respectate prevederile legale în materie în ce privește întocmirea documentelor financiar-contabile de achiziție, producție, înregistrare și evidențiere a veniturilor realizate din aceste activități economice, normele de igienă și sunt folosite la muncă persoane fără a avea contracte de muncă încheiate potrivit legii.

 

Mii de kg de faină au fost confiscate de polițiști

De asemenea, pentru producerea pâinii, reprezentanții societății utilizau o locație din orașul Săveni aparținând unui alt operator economic de profil, în prezent aflat în insolvență, pentru care nu deținea autorizările necesare, fără să fie declarat la organele fiscale și fără existența documentelor legale la locul desfășurării activității, fapt pentru care a fost indisponibilizată cantitatea de 7.620 kg făină în valoare de circa 16.000 lei, înscrisuri și alte mijloace materiale de probă.

Pentru continuarea verificărilor și dispunerea măsurilor legale, se efectuează cercetări față de reprezentantul legal al societății sub aspectul comiterii infracțiunii de evaziune fiscală.

 

Poliția continuă activitățile de combatere a evaziunii fiscale

 Activităţile de prevenire şi combatere a evaziunii fiscale în domeniul panificației sunt continuate la nivelul întregului judeţ, cu angrenarea specialiștilor din cadrul instituțiilor menționate, în derularea Planului de acțiune “Vatra 2014”, inițiat de Inspectoratul General al Poliției Române.   

 

     

Sursa: botosaneanul

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments