FMI: Creşterea economiei globale se va accelera!

0
104

Economia globală se va consolida în a doua jumătate a acestui an şi se va accelera în 2015, însă ritmul ar putea fi mai lent decât se anticipează, a declarat directorul FMI, Christine Lagarde.

Astfel, politicile băncilor centrale de sprijinire a economiei ar putea avea doar un impact limitat asupra cererii, iar statele ar trebui să ia măsuri pentru a susţine activitatea economică prin investiţii în infrastructură, educaţie şi sănătate, atâta timp cât îşi menţin un nivel sustenabil al datoriei, conform lui Lagarde.

Dar noile prognoze economice ale FMI, care vor fi publicate în iulie, vor fi uşor diferite de estimările instituţiei din aprilie, a avertizat Lagarde.

„Așadar, în pofida răspunsurilor la criză, recuperarea rămâne modestă, complicată şi fragilă, iar măsurile de stimulare a cererii, chiar dacă sunt susţinute de băncile centrale, îşi vor găsi limitele. Trebuie să sporim eforturile de sprijinire a creşterii. Există oportunitatea de a relansa investiţiile într-un număr de ţări, fără a pune în pericol sustenabilitatea fianţelor publice”, a spus oficialul FMI.

În plus, Lagarde a repetat pe parcursul discursului că, deşi acum este momentul oportun pentru unele ţări să crească investiţiile, nu toate îşi permit această strategie.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentDjokovici redevine numărul 1 mondial!
Articolul următorANUNȚ important făcut de cei de la ORANGE!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments