FOTO. Iadul s-a dezlănțuit aseară în comuna ieșeană Stolniceni-Prăjescu

0
146

 

Furtuna şi grindina a făcut prăpăd într-o comună de lângă Pașcani. Zeci de case aproape că au rămas fără acoperişuri, sute de hectare de culturi au fost compromise, iar porţiuni mari de drumuri au fost afectate. Grav este că nimeni nu are asigurare pe bunurile distruse, transmite News Pascani.

 Imediat după lăsarea întunericului, în jurul orelor 23:00, cerul a început să se lumineze de tunete şi fulgere. În numai câteva minute, a început să ploaie torenţial şi să cadă gheaţă mai mare decât un ou de găină. Zeci de acoperişuri au fost sparte, iar apa a intrat în podurile caselor.

Mai multe garduri au fost distruse în totalitate de gheaţă. Familia Gradinaru îşi construise recent unul, iar acum va trebui să îl reamenajeze de la zero.

Furia naturii a făcut pagube uriaşe şi în grădini. Legumele au fost puse la pământ, iar sătenii se tem că nu vor mai avea producţie. Singurele surse de venit sunt distruse.

Clopotarul satului a fugit aseară cât l-a ţinut picioarele pentru a trage clopotele de la biserică, în speranţa că va putea salva ceva. Furtuna l-a prins pe drum, iar bucăţile de gheaţă i-au spart capul.

Credinţa în Dumnezeu i-a dat tăria pentru a-şi risca viaţa. Face acest lucru de 10 ani şi mereu este cu ochi spre cer în încercarea de a preveni astfel de situaţii.

Serele de sticlă ale unui legumicultor din Cozmeşti au fost şi ele distruse. Bărbatul a pierdut câteva miliarde de lei vechi într-un timp foarte scurt.

Cioburile au retezat la propriu culturile de legume, muncite din greu să ajungă în acest stadiu încă din iarnă. Sute de kilograme de roşii sunt zdrobite.

 

Localnicul în vârstă de 54 ani, lucrează din 1990 în acest domeniu, însă niciodată nu a întâmpinat asemenea probleme.
O comisie formată din reprezentanţi de la Primărie a evaluat pagubele din teren. S-au pierdut zeci de milioane în agricultură, iar gospodarii vor trebuie să scoată bani grei pentru repararea stricăciunilor din curţi.

Atât serele, casele cât şi sutele de hectare de terenuri distruse nu au fost asigurate, astfel că oamenii vor rămâne cu pagubele.

 

 

 

(Sursa: newspascani.ro)

 

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentCutremur VIOLENT la Fukushima!
Articolul următorSTRĂMUTAREA procesului lui Voiculescu, RESPINSĂ!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments