Guliie nu sunt doar gustoase ci şi benefice sănătăţii noastre. Ele reglează nivelul glicemiei, întăresc oasele şi previn anemia. Guliile sunt considerate leac în afecţiunile respiratorii. Guliile sunt şi un aliment versatil. Se pot servi natur, în crustă de pesmet sua fierte cu ceapă.
Guliile sunt înrudite cu ridichiile dar şi cu varza, conopida sau broccoliul. Din nefericire, nu se bucură de aceeaşi popularitate ca verişoarele lor. Şi e mare păcat! Gulia conţine atât de multe substanţe nutritive, încât poate intra lejer în categoria superalimentelor.
Arzi mai multe calorii doar mâncând o gulie! Gulia e de mare folos la diete şi pentru că are zero grăsimi.
Guliile sunt bogate în glucozinolaţi, nişte substanţe care fac din gulie o veritabilă „bombă“ antioxidantă. Unele studii arată chiar că persoanele care mănâncă cu regularitate gulii sunt mai ferite de cancer.
Un cercetător american numea guliile, datorită proprietăţilor anti-cancer, legumele medicament! Pentru a beneficia din plin de proprietăţile legumelor medicament, este ideal să le consumaţi crude, poate într-o salată răcoritoare.
Sursa: Realitatea.net