Previziuni uluitoare ale lui Nikola Tesla

0
100

De-a lungul vietii sale, cunoscutul om de stiinta Nikola Tesla a realizat aproximativ 300 de inventii, iar multe dintre ele se gasesc si astazi in dispozitivele moderne.

El a facut si previziuni uimitoare despre viiitor, iar ideile sale bizare din urma cu multe zeci de ani s-au adeverit in zilele noastre.

Tesla a avut capacitatea sa prevada anumite lucruri inaintea timpului sau, potrivit Live Science.

Va prezentam cateva dintre ideile geniale ale lui Tesla, care in mare masura au fost realizate de catre stiinta si tehnologia actuala.

 

Masina de citit gandurile

Tesla s-ar fi gandit sa inventeze o masina pentru a citi imaginile mentale si gandurile. Intr-un articol publicat in Kansas City Journal-Post, in septembrie 1933, el spunea ca are mai multe proiecte in lucru, inclusiv un dispozitiv care se referea la „fotografierea gandurilor”.

„Ma astept sa fotografiez gandurile. In 1893, in timp ce faceam anumite investigatii, am devenit convins ca o imagine clara formata in gandire trebuie sa fie o actiune reflexa, sa produca o imagine corespuzatoare la nivelul retinei, care ar putea fi citita de un aparat adecvat”, a spus Tesla.

Planul lui Tesla nu a devenit realitate, dar cercetatorii studiaza inca viziunea si explorarea ideii de a construi masina de citit gandurile.

 

Transmisia video

Tesla ar fi avut o buna intelegere a ceea ce astazi se numeste transmisia video in timp real, care se petrece pe laptop-uri si smartphone-uri. Pe 26 ianuarie 1926, Tesla a prezis ca prin aplicarea principiilor undelor radio, dispozitivele viitoare vor permite oamenilor sa creeze un instrument care sa incapa in buzunar si sa vada evenimente indepartate.

Sursa: Realitatea.net

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPovestea fabuloasă a comorii blestemate a dacilor
Articolul următorCe se întâmplă dacă mănânci pepenele roşu cu tot cu seminţe
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments