Regimul cretan te poate feri de CANCER!

0
65

Regimul cretan reduce cu 80% riscurile bolilor cardiovasculare si, in general, asigura o sanatate exceptionala.

Daca mananci potrivit principiilor regimului cretan, vei avea colesterolul mai mic si vor fi scazute hipertensiunea, riscul de infract sau de accident vascular si anumite tipuri de cancer. Cireasa de pe tort, regimul cretan te ajuta sa slabesti. Iata care sunt secretele regimului cretan si beneficiile pentru sanatate ale alimentelor recomandate in acest regim.

Regimul cretan are la baza dieta mediteraneana, cu cateva adaptari. Foloseste pentru gatit doar ulei de masline presat la rece. Poti manca fructe, legume, salate, paine, cereale. Proteine – branza slaba, oua, peste, poti manca, dar in cantitati moderate. Lipidele le poti obtine din carne de pasare, peste, branza de capra, ulei de masline sau de rapita. Foloseste drept sursa de zahar fructele si mierea. In dieta cretana sunt excluse prajelile, mancarurile pregatite cu grasime, untul, carnea rosie sau laptele integral.

 

Iarba grasa

O planta salbatica cu frunze groase si carnoase, iarba grasa creste in mod natural in Creta, de aceea este folosita frecvent la salate sau garnituri. Iarba grasa este bogata in acid linoleic (un omega 3), vitamina C, vitamina E si betacaroten. Ea previne bolile de inima si lupta cu atacul radicalilor liberi, substante care accelereaza imbatranirea pielii. Iarba grasa se cosuma natur sau asezonata cu ulei de masline si lamaie. Aceleasi proprietati benefice le au si cicoarea, valeriana, spanacul, frunzele de vita de vie, macrisul si papadia.

 

Vinul rosu

Consumul de alcool nu este interzis in cadrul regimului cretan. Daca vrei sa bei ceva, bea vin si bea cu moderatie. Doua-trei pahare de vin baute zilnic au fost asociate cu o reducere a riscului de mortalitate cardiovasculara cu 35% si al celui de cancer cu 20%. Aceste efecte benefice le sunt atribuite polifenolilor din vin, antioxidanti puternici.

Sursa: Realitatea.net

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentParc industrial la Fortus. Primăria vrea să realizeze parcul împreună cu Ministerul Economiei din China
Articolul următorMetode ca să nu te infectezi după epilat!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments