Șefii companiei Vascar au fost arestați!

0
84

Directoarea societăţii Vascar Vaslui, Gabriela Ciuburgiu, a fost arestată preventiv, miercuri seară, alături de fostul director comercial şi de contabilul şef al firmei, sub acuzaţia principală de fraudare a fondurilor europene, procurorii DNA afirmând că prejudiciul creat ar fi de 1,2 milioane euro.

Tribunalul Vaslui a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a directorului general şi, în acelaşi timp, proprietarul societăţii de produse din carne Vascar SA Vaslui, Gabriela Ciuburgiu, pentru fapte de corupţie, după ce ar fi prejudiciat bugetul Uniunii Europene cu suma de 1,2 milioane euro.

În fapt, Gabriela Ciuburgiu este acuzată de procurorii DNA de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, cu consecinţe deosebit de grave, fals în înscrisuri sub semnătura privată şi spălare de bani, toate în formă continuată.

De asemenea, directorului general al Vascar i se impută şi faptul că a folosit cu rea-credinţă bunurile sau a creditul societăţii, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoană, în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

La cererea procurorilor DNA, magistraţii vasluieni au emis mandate de arestare preventivă şi pe numele fostului director comercial al societăţii Vascar SA Vaslui Iuliu Cepoi şi al contabilului şef al firmei, Florina Şuşu.

Potrivit procurorilor DNA, SC Vascar SA a derulat, în perioada 2008-2010, un proiect finanţat din fonduri comunitare „pentru acordarea ajutorului financiar nerambursabil în condiţiile programului naţional pentru dezvoltare rurală”, perioada de implementare fiind de 24 de luni. Valoarea eligibilă totală a proiectului a fost de 14.705.128 lei, echivalentul a 3.980.814 euro, din care autoritatea contractantă a decontat cheltuieli în valoare totală de 5.839.677,81 lei.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAm putea fi obligaţi să ne dam datele de identificare pentru cartelele pre-pay!
Articolul următorSuspectaţi că au falsificat expertize pentru locomotive de tezaur traficate!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments