Topul celor mai înalte trei clădiri din Iaşi

0
278

 

 

Pompierii vor putea interveni aproape în toate cele mai înalte clăriri din Iaşi. În dotarea Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (IJSU) a intrat o autoscară cu ajutorul căreia se va putea interveni la înălţimi de până la 45 de metri, arată Ziarul de Iași.
 

 

Utilajul similar aflat în dotarea actuală a IJSU poate interveni doar până la înălţimi de 25 de metri, adică nici măcar până pe terasa unui bloc de 10 etaje. De asemenea, noua autoscară va putea interveni şi sub nivelul zero, respectiv sub poduri sau în râpe.

 

„Investiţia era cu atât mai necesară cu cât după 1989 regimul de înălţime al clădirilor s-a schimbat mult: Universitatea «Petre Andrei» are 65 de metri, Hotel «Europa» are 55 de metri, Hotelul «Unirea» are 48 de metri. Această autospecială completează zestrea IJSU, iar din acest moment locuitorii judeţului vor avea parte de o asistenţă mult mai bună“, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Adomniţei.

 

http://www.ziaruldeiasi.ro/data/_editor/foto%20DAN%20LUCA%20-%20pompieri%20autoscara-18.jpg

 

 

Proiectul prin care a fost achiziţionată autoscara a avut o valoare totală de 17,7 milioane lei, prin el vizându-se cumpărarea câte unui astfel de utilaj pentru fiecare din cele şase judeţe ale Regiunii Nord-Est. Valoarea contractului de achiziţie s-a ridicat la 14,1 milioane lei. În cursul acestui an urmează să fie intre în uz, la nivelul regiunii, 10 autofreze şi 6 şenilete, destinate intervenţiilor în condiţii de iarnă. Alte 15 autofreze vor ajunge la Iaşi în cursul anului viitor. „IJSU va avea cel mai puternic braţ de intervenţie. Vor putea ajunge autonom, fără sprijinul companiei de deszăpezire, oriunde va fi necesar. Vom putea aştepta iarna cu cel mai mare drag şi fără emoţii că nu vom putea veni în ajutorul ieşenilor“, a spus Adomniţei, citat de Ziarul de Iași.

 

 

 

 

(Sursa: ziaruldeiasi.ro)

 

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments