Verdict în dosarul cuţitarei din taxi

0
91

 

Ieri, judecătorii Tribunalului au finalizat cercetările în dosarul cuţitarei din taxi. Reamintim că, pe 9 martie 2012, Ion Ţ. a luat o clientă de la cubul din bdul Ştefan cel Mare. Aceasta i-a cerut să o ducă în cartierul Canta, însă, la o intersecţie, l-a înjunghiat în gât. Bărbatul a sărit din maşină, iar atacatoarea a fugit cu tot cu taxi. Ion a fost dus de un coleg la spital, iar maşina a fost găsită abandonată.

 

Iubitul, ajutor la rele
Anchetatorii au stabilit că femeia se plimbase cu taxiul cam jumătate de oră. Când maşina a fost găsită, dispăruseră staţia radio, nişte cabluri de alimentare, telefonul şi portofelul şoferului. Tocmai telefonul, care a trecut prin mai multe mâini, i-a dus pe anchetatori la Roxana Butnărică (21 de ani).
Butnărică a spus iniţial că era drogată cu etnobotanice când s-a produs incidentul şi nu-şi aminteşte mare lucru. Apoi, tânăra a declarat că, după ce s-a certat cu iubitul său, Constantin Aurel Scorţescu, a plecat de acasă. A luat un cuţit, convinsă că cineva urma să-i facă rău. A urcat în taxi, iar şoferul a început să o pipăie şi atunci, sub imperiul halucinaţiilor, l-a lovit o singură dată, în gât. Procurorii au mai stabilit că Scorţescu a fost sunat de Roxana şi a venit să o ia, în loc să o dea pe mâna poliţiştilor. Mai mult, tânărul a luat lucrurile din taxi, la îndemnul concubinei.
Acum, judecătorii au dat verdictul. Pentru tentativă de omor calificat, tâlhărie şi conducere fără permis, Butnărică a primit 8 ani şi 10 luni de închisoare. Ea îi va plăti taximetristului daune de 10.000 de euro şi 17.249 de lei. Scorţescu s-a ales doar cu doi ani de închisoare cu suspendare, pentru nedenunţarea infractorului şi tăinuire.

Sursa: evenimentul

 

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments