450.000 de lei daune de la un doctor care i-ar fi omorât copilul

0
706

Elena Perju cere magistraţilor să infirme o decizie a unei comisii din Direcţia de Sănătate Publică şi să constate că medicul Radu Pintilie de la Maternitatea „Cuza Vodă” a tratat-o greşit. Urmare a unui tratament defectuos, femeia ar fi pierdut o sarcină. 

 

O ieşeancă a dat în judecată Direcţia de Sănătate Publică (DSP) – Comisia de Monitorizare şi Competenţă Profesională pentru Cazurile de Malpraxis. Elena Perju contestă decizia luată de comisia respectivă în cazul său, specialiştii ajungând la concluzia că un medic de la „Cuza Vodă” nu este vinovat de moartea copilului pe care urma să-l nască.

 

„A distrus cu barbarie pereţii învelişului protector al fătului”

Femeia în vârstă de 40 de ani a povestit că problemele sale au început pe data de 14 decembrie 2012, când a fost programată de medicul Radu Pintilie de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie „Cuza Vodă“ pentru o operaţie de cerclaj pe col uterin. Reclamanta a adăugat că, în ziua respectivă, medicul, care o consulta de mai bine de şase ani, i-ar fi provocat pierderea sarcinii. „Medicul a distrus cu barbarie pereţii învelişului protector al fătului“, a menţionat ieşeanca în acţiunea de la instanţă.

 

 Spitalul „Cuza Vodă” se confruntă periodic cu acuze de malpraxis, aşa cum a păţit şi medicul Radu Pintilie

Doctorul a refuzat să discute

Femeia a afirmat că, a doua zi, s-a observat lichid amiotic la examenul local, iar, în următoarele patru zile, a fost supusă unui tratament medicamentos pentru a avorta spontan, fiind supusă unui chiuretaj uterin evacuator şi hemostatic. Ea a adăugat că, deşi pe biletul de externare s-a notat că ar fi avut o stare generală bună, lucrurile nu au stat deloc aşa. Mai mult, aceasta a subliniat că a încercat să stea de vorbă cu medicul, care însă ar fi expediat-o rapid.

„Am luat legătura cu domnul doctor, pentru a-i arăta situaţia dramatică în care mă aflu, dar acesta a refuzat orice explicaţie. Nu am fost informată că ar fi existat vreun risc de întrerupere a sarcinii, care, până la intervenţie, a decurs fără probleme“, a precizat Perju în acţiunea adresată instanţei de judecată. Aceasta a mai afirmat că, prin acea intervenţie, i s-ar fi creat un prejudiciu pe care l-a estimat la suma de 450.000 de lei.

 

Citește și Sacul fără fund al lui Agapi: Ambulanța Iași, cheltuieli duble față de Timiș și Brașov

 

Comisia de la DSP: „Nu a fost malpraxis“

Elena Perju a decis să apeleze la judecători în urma unei decizii luate de Comisia de Monitorizare şi Competenţă Profesională pentru Cazurile de Malpraxis, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică. Medicii care fac parte din comisia respectivă au ajuns la concluzia că nu ar fi fost vorba despre un caz de malpraxis. Această hotărâre a fost emisă pe data de 13 ianuarie 2014, iar, la finele aceleiaşi luni, ieşeanca a continuat demersul la Judecătorie.

Aici, reprezentanţii comisiei din cadrul DSP Iaşi au solicitat respingerea acţiunii, pe motiv că a fost tardiv formulată. Conform acestora, ieşeanca avea la dispoziţie 15 zile pentru a contesta hotărârea în cauză, fapt care nu s-ar fi întâmplat în termenul legal. Procesul are următorul termen pe 19 ianuarie.

Reporterii 7EST au încercat să-l contacteze şi pe medicul Radu Pintilie, însă acesta nu a putut fi găsit la spital pentru a-şi exprima un punct de vedere cu privire la această situaţie.

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments