5 ritualuri de dimineaţă care îţi sporesc productivitatea la locul de muncă

0
49

Cei mai mulţi dintre noi muncim o mulţime de ore: 40, 50 sau chiar 60 de ore în fiecare săptămână. Însă sunt şanse mari, dat fiind existenţa distracţiilor online, că anumite obiceiuri dăunătoare de la birou sau o gestionare defectoase a timpului, ca să faci o muncă de calitate doar o anumită parte din ziua petrecută la birou.

Iată 5 ritualuri de dimineaţă care îţi sporesc productivitatea la locul de muncă.

7 minute de exerciţii

Da, nu 10, ci numai 7 minute. De ce? Este un timp destul de scurt încât să nu aibă un impact prea mare asupra rutinei de dimineaţă şi suficient de lung pentru a scăpa de orice lene reziduală cauzată de paharul în plus de vin consumat seara. Există o mulţime de programe de fitness care te pot ajuta, nu trebuie decât să dai o căutate pe google şi vei găsi pe cea care ţi se potriveşte cel mai bine şi care îţi permite să lucrezi cele mai importante grupe de muşchi în numai 7 minute.

Începe ziua cu verde

Toată lumea ştie că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei şi este uşor să o felie de pâine prăjită, un bol de cereale un sandwich cu ou sau o cutie de iaurt astfel încât metabolismul să fie pus în mişcare. În vreme ce toate alimentele enumerate mai sus sunt alegeri bune vei fi uluit de ce vei obţine dintr-un smoothie verde. Un suc sănătos necesită mai puţin timp petrecut în bucătărie să prăjeşti o felie de pâine pe care apoi să o ungi cu cremă de brânză fără grăsimi. Uite o reteta de smoothie sănătos: un măr, o banană, o portocală, câteva frunze de spanac, jumătate de castravete, puţină apă, 2-3 cuburi de gheaţă şi câteva seminţe de în. Este ieftin, uşor de preparat şi energizant.

Alege trei succese

În vreme ce aştepţi ca smoothie-ul să fie gata în blend-er decide trei obiective pe care ţi-ar plăcea să le obţii în următoarele 12 ore care să te facă să te simţi că ai avut o zi de succes. Sigur, nu în fiecare zi vei obţine o victorie importantă, însă această strategie îţi va da energia pentru a merge mai departe.

Acordă timp pentru îndeplinirea obiectivelor

Una dintre cele mai importante greşeli pe care o fac oamenii la birou este să nu acorde un anumit timp pentru îndeplinirea fiecărei sarcini aflate pe lista de priorităţi. Cei care nu fac aceasta eroare au şanse mult mai mari să obţină ce au de obţinut la timp. Cum să procedezi? Simplu: pentru fiecare sarcină pe care o ai de îndeplinit stabileşte o anumită perioadă de timp – cât crezi tu că este necesar pentru a o finaliza – mai adăugă apoi 33% mai mult timp, doar pentru siguranţă. Dacă un proiect se întinde pe mai multe zile atunci desparte-l în părţi uşor de manevrat şi pentu fiecare dintre ele stabileşte o perioadă de timp.

Această metodă simplă te va ajuta să te reconcentrezi imediat pe sarcinile aflate pe lista ta de priorităţi.

 Încarcă-te cu energie după prânz

După masa de prânz acorda-ţi 15 minute pentru a te refocusa pe ceea ce ai de făcut. Depărtează-te de computer, opreşte-l şi mergi în sala de şedinţe şi vezi ce ai de făcut pentru restul zilei.
 
Gândeşte-te la lista pe care ai făcut-o de dimineaţă? Te ţii de program? Eşti în urmă? În aceste 15 minute vei afla dacă ai fost distras, care a fost cauza şi să redescopri ritmul pentru a fi productiv toată ziua.

 

 

 

 

Sursa: sfatulparintilor

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentConsultări la Cotroceni. Preşedintele şi partidele discută despre votul din diaspora şi ridicarea imunităţii parlamentare
Articolul următorRaportul MCV, obținut pe surse. DNA, ÎCCJ și CSM sunt OK. Parlamentul, în continuare, afectat de CORUPȚIE
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments