Nu se poate să mergi în Ținutul Secuiesc și să nu încerci mâncarea lor tradițională, gulașul.
Pentru ştim că vă place carnea şi mai ales mâncărurile cu sos, vă propunem acest gulaş tradiţional, o reţetă delicioasă.
Ingrediente pentru gulaş tradiţional
600 g carne de vită
3 cepe mari
2 morcovi
1 ½ linguri boia dulce şi iute
4 cartofi
2 ardei graşi
2 rădăcini de pătrunjel
1 ţelină mică
250 ml pulpă de roşii conservă
2 foi de dafin
2 căţei de usturoi
pătrunjel verde
chimen
sare
piper
Mod de preparare pentru gulaş tradiţional
Se taie ceapa mărunt şi usturoiul feliuţe subţiri. Se călesc în ulei bine încins până se înmoaie bine. Se adaugă carnea tăiată bucăţi potrivite şi se continuă călirea până începe
să se înmoaie. Se adaugă morcovii, rădăcinile de pătrunjel, ţelina, ardeii graşi şi cartofii, tăiate cubuleţe sau rondele, după preferinţă. Se adaugă 500 ml apă caldă, foile de dafin şi se lasă să fiarbă, la foc mic, până când legumele şi carnea sunt pătrunse. Se adaugă pulpa de roşii, boiaua,chimen, sare şi piper, după gust. Se lasă să mai fiarbă circa 10 minute. Acest gulaş tradiţional se serveşte cald, garnisit cu pătrunjel.
Sursa: click