ApaVital, societatea ieșeană de apă-canal, s-a reprofilat: plimbă morții prin oraș

0
80

Furgoneta firmei Apavital, furnizorul de apă din Iaşi, a fost folosită marți, de un angajat, pentru a transporta o persoană decedată. Legea interzice transporturile funerare de alte societăţi decât cele specializate, amintește „Adevărul”.

 

Mai multe persoane au fost surprinse într-un vehicul Peugeot Boxer, numărul IS 09 APA, în timp ce transportau o persoană decedată, precum şi o cruce şi coroane funerare. Presa locală a intrat în posesia unei fotografii realizate în jurul orei 10.00, în zona Râpa Galbenă din oraş. În imaginea respectivă este vizibil atât numărul de înmatriculare al maşinii aparţinând societăţii publice, cât şi sicriul pe care aceasta îl transporta. Ulterior, cazul a fost confirmat chiar de către reprezentanţii Apavital, care au transmis că au închiriat maşina unui coleg, însă că nu au ştiut motivul pentru care acesta a avut nevoie de vehicul.

 

Foto: Adevărul

Un martor la eveniment a povestit că în furgoneta transformată în maşină mortuară se aflau mai multe persoane, dar şi că sicriul în care se afla persoana decedată ar fi fost descoperit.

„Eu veneam din Copou şi coboram pe la Fundaţie pentru a merge la Gară. Am văzut maşina şi mi s-a părut ceva ciudat pentru că ştiu că maşinile aparţinând firmelor de pompe funebre arată diferit. M-am apropiat şi am văzut mai multe persoane înghesuite în maşină şi în spate un sicriu descoperit, cruce şi câteva coroane. Nu cred că este normal ca maşina unei instituţii publice să fie folosită pentru astfel de transporturi“, a transmis martorul.

 

Răzvan Manolache, purtătorul de cuvânt al Apavital, a precizat următoarele:

„Există o serie de tarife pentru închirierea maşinilor instituţiei noastre. Într-o situaţie în care cineva are nevoie de un vehicul de-al nostru, şi dacă acesta nu este folosit în cadrul activităţilor specifice, vehiculul poate fi închiriat. Referitor la acest caz, există o cerere de închiriere pentru o oră a maşinii pe care aţi menţionat-o, cerere aprobată“. Manolache a mai precizat că tariful perceput ar fi de 2,11 lei pe kilometru şi 28 de lei pe oră.

 

Citește mai mult AICI

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentAfaceristul de la Poliția de Frontieră Iași. Inspector prins de DNA că închiria mașini pe Facebook
Articolul următorEditura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi sărbătoreşte 25 de ani de existenţă
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments