Câți dintre voi vă mai amintiți de EL? E ZIUA REGELUI! Astăzi, Elvis Presley ar fi împlinit 80 de ani

0
178

Au trecut 80 de ani de când, în micul orășel Tupelo din Mississippi, se năștea Elvis Presley, cel care va deveni regele incontestabil al rock’n’roll-ului.

 

Vocea sa inconfundabilă, care a cucerit o lume întreagă, va deveni una din cele mai celebre voci din istoria muzicii, dovadă că și acum, la atâta vreme de la dispariția sa, produce încă emoții și nostalgii celor care o ascultă. Cine ascultă și astăzi unul din hiturile marelui Elvis simte nevoia să danseze, pentru că stilul rock’n’roll asta înseamnă, dans și bucuria de a trăi.

 

 

Mama sa, Gladys, a născut, pe data de 8 ianuarie 1935, doi gemeni, în micuța casă a familiei Presley. Primul din cei doi gemeni, Jesse Garon, s-a născut mort, dar al doilea a supraviețuit, ca un semn al destinului, care îi pregătise acestuia un rol determinant în istoria muzicii. Momentul decisiv din viața lui Elvis se produce atunci când familia se mută în orașul Memphis, locul de unde va începe drumul spre celebritate al celui care avea să revoluționeze muzica acelor ani. Fiind un rebel, Elvis vrea să cânte altceva decât ceilalți tineri, vrea să fie altfel, stilul său de a cânta și felul în care se îmbracă fiind primele semne ale unui stil care va purta pentru totdeauna amprenta lui Elvis.

 

 

Odată ce a pornit pe acest drum, nimic nu a mai putut opri “fenomenul Elvis” din drumul său către celebritate, fostul șofer de camion intrând definitiv în legendă. Steaua lui Elvis începe să urce, fiind chemat să joace și în multe filme, unde melodiile și prezența sa garantau succesul aproape instantaneu. Elvis devine un simbol pentru toți tinerii lumii, fiind cunoscut pe toate meridianele globului, în timp ce rock’n’roll-ul face furori, muzica promovată de Elvis devenind rapid principala preferință a celor din generația sa. Chiar dacă prețul succesului va fi plătit mult prea scump, nimic nu va șterge din amintirea milioanelor de fani care l-au iubit imaginea celui care a revoluționat muzica prin stilul său dinamic, debordant.

 

 

Viața lui Elvis a avut și momente întunecate. Din cauza stresului provocat de prezența sa la foarte multe concerte, neavând timp pentru a se odhni, Elvis recurge, din ce în ce mai mult, la energizante. Este doar începutul unui drum care-i va fi fatal, în cele din urmă. Nu vrea să-și dezamăgească fanii și apare în toate concertele și show-urile de televiziune unde este invitat. Timp de 22 de ani, regele rock’n’roll-ului a fost în prim-plan, fiind protagonist în 31 de filme, lansând 64 de albume, a apărut în peste 150 de concerte și la multe, multe alte evenimente, mai ales în scopuri caritabile. Numele său va rămâne pentru totdeauna trecut cu litere de aur în istoria muzicii, influența sa asupra fenomenului muzical rămânând nealterată nici după trecerea în neființă a Regelui.

 

 

An de an, mii de oameni merg în pelerinaj la reședința din Graceland a familiei Presley, unde aprind lumănări în amintirea celui denimit “The King”, și ascultă melodiile nemuritoare pe care acesta le-a interpretat. Este omagiul unor oameni din toate generațiile, pentru una din cele mai mari vedete din istoria muzicii, cel considerat de mulți cea mai strălucitoare stea din panteonul muzical al secolului XX. Deși a dispărut de mulți ani, acest pelerinaj anual la Graceland al celor care l-au iubit continuă fără încetare, aratând că Elvis a rămas pentru totdeuna în sufletele celor care l-au considerat idolul lor.

 

Iată o selecție cu cele mai cunoscute melodii ale Regelui!

 

 

(Sursa: stirile.rol.ro)

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentULTIMA ORĂ. O mașină a explodat în sudul Parisului
Articolul următorS-au cunoscut ca bărbați, se căsătoresc ca lesbiene
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments