Caz halucinant: „M-au scos nebună ca să-mi ia banii”. Fostă șefă de la Socola, implicată într-un scandal uriaș

0
1734

Mătușa Adrianei Tărăboanță s-a trezit cu diagnosticul de demență deși mintea îi merge brici. Nepoata, cu funcție mare la Spitalul Socola, i-a golit 60.000 de lei din conturi. Potul cel mare îl reprezentau bijuteriile și casa bătrânei, valorând în total câteva sute de mii de euro. Anterior, Tărăboanță vânduse în condiții suspecte și terenul mamei sale.

 

Un cunoscut doctor din Iaşi a fost chemat în faţa instanţei de o pensionară. Aceasta din urmă îi cere daune morale medicului psihiatru Dorina Donciu, în urma unui diagnostic cel puţin bizar. „Au vrut să mă declare nebună, ca să-mi ia banii“, spune reclamanta, Elena U., fostă profesoară de matematică. 7EST vă prezintă în ediţia de astăzi un caz halucinant, al unei ieşence care spune că nepoţii ei, pe care i-a crescut de mici copii, au complotat, cu ajutorul unui medic, pentru a o lăsa lefteră la bătrâneţe.

Drama Elenei U., în vârstă de 86 de ani, a început în ianuarie 2012, când s-a îmbolnăvit. Octogenara a povestit că, atunci, a început să aibă unele probleme de sănătate, generate de o răceală, motiv pentru care a fost internată la Spitalul „Sf. Spiridon“.

 

A aflat diagnosticul în instanţă!

La finele lunii februarie 2012, starea de sănătate a ieşencei s-a ameliorat, dar, la mijlocul lunii următoare, femeia a fost nevoită să se interneze din nou în spital, pe fondul unor afecţiuni cardiace. Femeia a afirmat că, la cea de-a doua internare, a contractat din spital o infecţie cu microbul Proteus Mirabilis, dar şi o boală renală cronică.

Însă, după alte 12 zile, ieşeanca a început să se simtă mult mai bine. Între timp, în perioada în care a fost internată, Elena U. a decis să întocmească în favoarea celor doi nepoţi din partea fratelui, Adriana Tărăboanță şi Ștefan L., un act prin care i-a mandatat să îi scoată banii din conturile bancare deţinute de ea la BCR Iaşi.

„După o perioadă, m-am văzut nevoită să-i acţionez pe nepoţii mei în judecată, pentru că nu mi-am recuperat sumele ridicate de ei de la bancă. Numai că, la un termen al dosarului, de pe 11 martie 2014, am aflat din întâmpinarea depusă de nepoata mea că aş fi fost diagnosticată pe 13 aprilie 2012 cu tulburare psihică organică şi demenţă mixtă, de către Dorina Donciu, medic în cadrul Spitalului «Socola»!“, a precizat octogenara în faţa instanţei.

 

 Medicul Dorina Donciu a scos un din mânecă un diagnostic pentru a-și ajuta colega de serviciu într-o afacere foarte urâtă

Nepoata, angajată la „Socola“

Odată ce a constatat cu stupoare diagnosticul, fosta profesoară de matematică a decis să meargă pe firul poveştii, pentru a afla cum de a fost diagnosticată fără ca ea să ştie. Astfel, aceasta a relatat că nepoata ei lucra în 2012 la Spitalul „Socola“, ca director al compartimentului de Resurse Umane, fiind prietenă cu medicul Dorina Donciu.

Mai mult, ieşeanca a povestit că, după cea de-a doua externare de la Spitalul „Sf. Spiridon“, nepoata ei i-a spus că va avea nevoie de un tratament şi că ar fi mai simplu ca, pentru administrarea acelor perfuzii, ar fi indicat să se interneze pentru o scurtă perioadă la „Socola“.

Femeia a fost de acord, nebănuind nimic suspect în propunerea celei pe care o crescuse de mică: „Nu am ştiut atunci de ce insista nepoata mea să mă internez la Spitalul «Socola»… Niciodată nu mi-a adus la cunoştinţă diagnosticul respectiv!“

 

Sancţiune din partea Colegiului Medicilor

Elena U. a adăugat că, pentru a dovedi că nu este bolnavă psihic, a fost purtată pe drumuri. Aceasta a menţionat că a solicitat biletul de externare de la „Socola“ şi scrisoarea medicală din 2012, după care a mers la Institutul de Medicină Legală (IML), unde a fost consultată.

Experţii i-au eliberat femeii pe 21 martie 2014 un act prin care au arătat că „diagnosticul de demenţă mixtă nu este susţinut prin teste psihometrice şi paraclinice, iar evoluţia ulterioară, în absenţa unui tratament, confirmă că pacienta nu are tulburări psihice manifestate în prezent“.

Ieşeanca a mers cu toate actele la Colegiul Medicilor, care a constatat existenţa unei abateri disciplinare în cazul doctorului psihiatru Dorina Donciu, aplicându-i acesteia o sancţiune disciplinară, respectiv un avertisment. „Există contradicţii flagrante între constatările consemnate la internare, evoluţia sănătăţii şi tratamentul administrat petentei. Există îndoieli cu privire la faptul că medicul a consultat pacienta în mod direct şi nemijlocit“, au precizat membrii Comisiei de Disciplină din cadrul Colegiului Medicilor.

 

Deși avea 84 de ani, mătușa s-a dovedit mai ageră la minte decât nepoata sa, Adriana Tărăboanță

Medicul refuză să comenteze, nepoata neagă

În întâmpinarea depusă la primul dosar aflat pe rolul Judecătoriei Iaşi, nepoata octogenarei a negat că ar mai avea vreo datorie către mătuşa ei.

Astfel, aceasta a afirmat în faţa instanţei că şi-a achitat întreaga datorie către mătuşa ei şi că i-ar fi dat şi bani în plus de-a lungul timpului. „Reclamanta are o atitudine duplicitară. În faţa executorului, ea a declarat că renunţă la acţiune, deoarece i-am restituit toţi banii. Mai mult, eu am ajutat-o cu bani pe reclamantă pentru înmormântarea unchiului meu, dar şi în alte situaţii“, a menţionat Adriana Tărăboanță.

Pe de altă parte, contactat telefonic, medicul Dorina Donciu a refuzat să comenteze pe marginea acestei situaţii. „Eu n-am de unde să ştiu cine sunteţi dumneavoastră şi nu fac comentarii aşa… Oricum, eu sunt în concediu acum!“, a declarat medicul Dorina Donciu.

 

„Cazul menționat s-a petrecut înainte de a-mi începe mandatul de manager. Doamna Adriana Tărăboanță nu mai lucrează la Spitalul Socola. Nu comentez implicațiile, aștept finalizarea tuturor anchetelor pe acest caz.”, Lucian Burlea, manager al Spitalului Socola

„I-am crescut de copii!“

Femeia de 86 de ani a mai menţionat că şi-a crescut cei doi nepoţi de la 11, respectiv 17 ani şi că nu s-a gândit niciodată că aceştia o vor lăsa fără un ban la bătrâneţe.

„I-am crescut de copii. Eu am fost profesoară de matematică şi nu am avut copii, aşa că am avut grijă de cei doi nepoţi. Acum, trebuie să recuperez de la ei suma de 60.000 de lei“, a afirmat femeia, care le cere magistraţilor Judecătoriei Iaşi să o oblige şi pe Dorina Donciu la plata unor daune morale în valoare de 35.000 de lei.

 

Citește și Lucian Burl
ea: „Schimbarea în Institut a fost pariul vieţii mele!“

 

De asemenea, avocata femeii spune că există acte doveditoare că reclamanta nu a suferit şi nici nu suferă de vreo afecţiune psihiatrică. „Dosarul se află la Judecătoria Iaşi, este prematur să comentez pe marginea lui deoarece nu s-a stabilit nici măcar primul termen de judecată. În orice caz, am depus la dosar acte medicale care arată clar că doamna Elena U. nu suferă de vreo afecţiune psihiatrică. Nu am mai auzit până acum de vreun astfel de caz în cariera mea“, a declarat avocata Smărăndiţa Colţa.

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentIohannis, despre relaţia cu Ponta: Mi se pare NORMAL să discutăm. Nu e nevoie de un contract de COABITARE
Articolul următorGER ARCTIC în mai multe zone din ţară. A fost CEA MAI GEROASĂ DIMINEAŢĂ de Sfântul Ion din ultimii 50 de ani
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments