Ce se întâmplă cu ORGANISMUL tău dacă faci o BAIE FIERBINTE după ce ai umblat prin FRIG!

0
132

Este adevărat că apelei la o baie fierbinte pentru a te încălzi şi relaxa după o zi petrecută în frig? De fapt apa foarte fierbinte supune pielea unui stres suplimentar.

”După ce se sta în viscol sau ger, o baie călduţă sau chiar un duş rece sunt mult mai indicate decât o baie fierbinte pentru că revigorează mai repede”, explica dr. Cătălin Popescu, dermatolog la Spitalul Colentina din Bucureşti.

Iarna este sezonul pielii uscate şi buzelor crăpate, afirma specialiştii, pentru că temperaturile scăzute şi lipsa umidităţii usucă şi aerul.

Uscăciunea pielii, mai accentuată la bătrâni

Acest aer uscat face ca pielea să dea o senzaţie de mâncărime. Pe măsură ce îmbătrânim, uscăciunea şi mâncărimile devin mai greu de suportat pentru că uleiurile naturale de protecţie sunt mult mai puţine.

Duşurile şi băile frecvente înlătura şi ele acest ulei protector, iar mâncărimile se accentuează.

Cremele sau emolientele de farmacie, aplicate în straturi subţiri, de minimum trei ori pe zi, ajuta la întreţinerea elasticităţii ţesuturilor şi feresc organismul de alergii.

”Faţă de produsele din comerţ au mai puţine substanţe parfumate, cunoscute pentru potenţialul lor alergizant”, precizează dr. Popescu.

 

 

 

Sursa: caplimpede

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments