Cele mai mari pensii din Iași. Cine este persoana căreia statul îi virează peste 6.700 de lei pe lună

0
99

Şase ieşeni de vârsta a treia, patru profesori şi doi medici, ajunşi la vârsta pensionării, au în fiecare lună un motiv de bucurie când primesc „fluturaşul” de la poştaş. Ei sunt pensionarii privilegiaţi ai Iaşului care încasează, chiar şi după retragerea din activitate, peste 6.000 de lei pe lună, informează „Evenimentul”.

 

Concret, cea mai mare pensie din judeţ aparţine unei foste angajate din sistemul public care s-a retras din activitate chiar anul trecut, la vârsta de 71 de ani.

„În general, persoanele acestea au vechime de câte 50 de ani în activitate. Sunt persoane care au lucrat până la aproximativ 70 de ani”, a explicat Adriana Grecu, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Iaşi.

Astfel, liderul din topul pensionarilor primeşte lunar nu mai puţin de 6.772 de lei. Cea de-a doua pensie din judeţ este de 6.604 lei, urmată de altele patru în sumă de 6.264 de lei, 6.116 lei, 6.110 lei, respectiv de 6.025 de lei. Cumulat, pensionarii ce primesc lunar peste 6.000 de lei în Iaşi adună lunar aproape 40.000 de lei.

 

Conform surselor de la „Evenimentul”, cea mai bogată pensionară din sistemul de stat din Iaşi se numeşte Niculina F.. Aceasta s-a retras din activitate anul trecut şi încasează lunar pensia de 6.772 de lei. Aceasta ar fi activat ca medic primar de anatomie patologică, specializare despre care se ştie că se numără printre cele mai bine plătite din domeniu. Spre exemplu, directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, Diana Bulgaru Iliescu a completat ultima declaraţie de avere cu un salariu de 154.232 de lei doar pentru poziţia de conducere pe care o deţine.

 

La polul opus se află peste 26.000 de ieşeni care beneficiază de pensia minimă garantată. Până anul trecut aceasta a fost de 350 de lei. Luna ianuarie a acestui an a adus veşti bune pentru beneficiari, cuantumul indemnizaţiei crescând la 400 de lei. „Beneficiarii au primit în luna ianuarie suma de 350 de lei, urmând ca în perioada 23 – 27 ianuarie să fie achitate şi diferenţele care variază de la 1 la 50 de lei. De aceste sume beneficiază aproximativ 26.000 de persoane din judeţul Iaşi”, a completat directorul executiv al CJP Iaşi.

 

(Sursa: ziarulevenimentul.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments