CHILIPIR. Preţul insulelor greceşti a scăzut la jumătate în ultimii ani

0
48

Prețurile insulelor private din Grecia devin tot mai atractive pentru cumpărătorii străini, înregistrând în medie un declin de până la 50% de la debutul crizei financiare internaționale, la sfârșitul lui 2008, relatează Kathimerini.

Doritorii pot intra în posesia unei insulițe grecești la un preț similar cu cel al unei case de dimensiuni medii din suburbiile Londrei. De exemplu, prețul cerut pentru insulița privată Mikri Lesvos, de lângă insula Lesvos, este de numai 800.000 de euro.

Agenții imobiliari care monitorizează piața insulelor mici spun că instabilitatea politică din ultimele săptămâni nu a avut un impact major asupra cererii, având în vedere prețurile atractive din Grecia, comparativ cu alte țări. Totuși, instabilitatea politică este folosită ca argument de către cumpărătorii care încearcă să obțină prețuri mai avantajoase.

Oferta nu este o problemă, estimându-se că până la 50 de insule private sunt la vânzare în Grecia, iar birocrația este mult mai mică în cazul achiziției unei insule private, comparativ cu cele deținute de stat.

În ultimele câteva luni a avut loc o creștere semnificativă a ofertei, întrucât tot mai mulți proprietari, mulți dintre ei moștenitori, își dau seama că nu își permit să plătească taxele aferente, mai ales după introducerea unei taxe unice pe proprietăți.

În plus, noi prevederi, care oferă drept de rezidență de cinci ani pentru persoane din afara UE care cumpără proprietăți în valoare de cel puțin 250.000 de euro a deschis mai mult piața pentru cumpărători bogați arabi, chinezi și ruși.

 

 

 

Sursa: obiectiv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments