CNAS vrea ca medicii de familie să înmâneze cardurile de sănătate returnate, medicii refuză

0
57

Aproape un milion de români încă n-au primit cardul de sănătate, obligatoriu de la 1 februarie. Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că săptămâna viitoare, cel mai probabil, cardurile returnate de la Poştă vor putea fi ridicate de la medicii de familie.Reprezentanţii breslei, care susţineau ideea luna trecută, vin acum cu un refuz categoric. Oamenii sunt prinşi la mijloc. Fără card, nu vor mai putea primi servicii medicale gratuite.

Sub un milion de carduri – cinci la sută dintre cele tipărite, au fost returnate la casele de asigurări ori sunt încă pe traseul poştal, spun reprezentanţii CNAS. Ei anunţă că medicii de familie vor primi probabil săptămâna viitoare cutiile cu plicurile neridicate.

Fiecare doctor ar avea de distribuit în jur de 100 de carduri, în medie.

În Bucureşti, peste 200 de mii de carduri au fost returnate la casa de asigurări. Funcţionarii de aici încă nu le pot da oamenilor. Sunt în curs de procesare pe codurile medicilor de familie şi în ordine alfabetică, pentru cazul în care medicii de familie nu se răzgândesc şi vor refuza în continuare să le distribuie pacienţilor.

De la 1 februarie, cardul de sănătate va fi obligatoriu. Fara el, serviciile medicale nu vor mai fi decontate.

 

 

 

 

Sursa: tvr

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments