Confruntări extrem de violente între rebeli şi soldaţi, pentru aeroportul din Donetk: "Nu am mai văzut aşa distrugeri"

0
61

În estul Ucrainei, luptele dintre rebeli şi soldaţii ucraineni s-au intensificat în ultimele zile. Confruntări extrem de violente au loc pentru controlul aeroportului din Donetk.

Zeci de civili au murit în bombardamentele din ultimele zile. Luni, premierul ucrainean a acuzat Rusia că a trimis trupe, tancuri şi echipament militar modern forţelor rebele, acuzaţii pe care Moscova le-a negat vehement în trecut.

Câţiva reporteri s-au apropiat de locul unde se duc lupte crâncene, pentru controlul aeroportului din Donetk. Nicio clădire nu a scăpăta de bombardamente.

Maximilian Clarke, jurnalist: „Ne aflăm în ceea ce la un moment dat a fost un supermarket. Nu am mai văzut aşa distrugeri. Luptele se aud în jurul nostru, din toate părţile.”

 

 

Donetk

Cu valoare simbolică şi greutate strategică, aerportul din Donetsk este de luni bune scena confruntărilor. O dronă care a survolat zona a arătat lumii amploarea distrugerilor. Aproape întreaga infrastructura a fost distrusă. Lângă ce pare să fie o pistă, poate şi zărită epava unui avion. Aeroportul este controlat de trupele guvernamentale, aflate sub asaltul neobosit al forţelor rebele. Presa de la kiEV vede aeroportul drept simbol al „spiritului de luptă ucrainean” şi îi numeşte pe soldaţii ce apara locul „cyborgi”, graţie rezistenţei lor. Infrastructura a fost aproape în totalitate distrusă, însă pistele ar putea fi folosite în continuare pentru aprovizionarea pe calea aerului.

Luptele s-au înteţit în ultimele zile şi în Donetk, o umbră a oraşului de dinaintea luptelor. Obuzele au lovit o piaţă şi un spital. Atacul de la spital nu a făcut victime, iar pacienţii au fost evacuaţi în siguranţă.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments