Cum A FOST CARACTERIZAT fostul jucător de tenis, ILIE NĂSTASE, de presa australiană?

0
102

Jurnaliştii de la Sydney Morning Herald l-au inclus pe celebrul jucător de tenis român într-un top al personalităţilor care şi-au pus amprenta asupra acestui sport.

„Chiar şi la 30 de ani de la retragerea din activitate, şi la 42 de ani de la al doilea şi ultimul titlu de Grand Slam cucerit, românul Năstase rămâne una dintre marile figuri din tenis. Poreclit „Nasty” sau „Bufonul din Bucureşti”, Năstase a fost unul din jucătorii care au încântat nu doar cu imensul talent, ci şi prin ieşirile nervoase sau glumele sale”, au scris jurnaliştii australieni.

Mai mult, publicaţia australiană menţionează că: „pe bazele acestui comportament nepotrivit al lui Năstase au reuşit sportivi ca John McEnroe şi Jeff Tarango să scrie istorie în tenis”.

Deşi Ilie Năstase nu a performat niciodată la Australian Open, după ce la ediţia din 1981 a fost eliminat chiar din runda inaugurală, australienii îl apreciază în continuare pentru contribuţia sa adusă acestui sport.

În clasamentul realizat de Sydney Morning Herald, printre figurile importante din istoria turnerului Australian Open, a fost inclus şi sportivul născut în România, Andrew Ilie, care a ajuns să concureze pentru Australia după ce părinţii săi au emigrat în această ţară.

 

 

 

 

 

 

Sursa: obiectiv

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments