Curtea Constituţională a decis în privința orelor de religie

0
92

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, publicată vineri în Monitorul Oficial, frecvenţa la orele de religie se va face după completarea unei cereri în acest sens. Astfel, doar cei care doresc studierea acestei discipline vor trebui să compelteze această cerere, potrivit Digi24, care citează avocatnet.ro.

Curtea Constituţională a decis, pe 12 noiembrie, că obligaţia de a face cerere pentru ca un elev să nu participe la ora de religie, prevăzută în Legea educaţiei, este neconstituţională. CCR a precizat că o astfel de solicitare va trebui făcută doar de cei care vor să studieze disciplina.

La o zi după decizia Curţii, reprezentanţii Patriarhiei spuneau despre aceasta că este „discriminatorie şi umilitoare pentru ora de religie”.

Patriarhul Daniel a trimis o scrisoare Senatului, în care solicita respingerea proiectului de lege prin care elevii nu mai sunt obligaţi să participe la ora de religie. Biroul Permanent a trimis solicitarea comisiei de învăţământ a Senatului.

 

 

 

 

 

Sursa: cotidianul

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentPolonia pregătește conversia în zloți a creditelor în franci elvețieni. Băncile, obligate să suporte pierderile
Articolul următorZiua decisivă! Vrăjitoarele Vanessa și Melissa află astăzi dacă ajung la pușcărie!
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments