Dan Voiculescu rămâne cu 10 ani de închisoare. Judecătorii i-au respins cererea de anulare a pedepsei

0
72

Judecătorii de la Curtea de Apel București au decis, marți, să respingă cererea avocaților lui Dan Voiculescu de anulare a pedepsei pronunțate în dosarul ICA. Omul de afaceri a fost condamnat la 10 ani închisoare. A fost o ședință extraordinară, marți, la Curtea de Apel, cu trei judecători, după ce luna trecută a fost egalitate la vot într-un complet de doi magistrați.

 

Dan Voiculescu rămâne cu condamnarea de 10 ani de închisoare primită în dosarul ICA. Curtea de Apel Bucureşti i-a respins, marţi, cererea de anulare a pedepsei. Decizia este definitivă.

Hotărârea a fost luată de un complet de divergenţă alcătuit din judecătorii Dan Lupaşcu, Isabellle Tocan şi Corina Cornelia Dăescu.

 

În decembrie, Lupaşcu şi Tocan nu au putut să cadă de acord asupra unei decizii privind contestaţia, astfel că a fost format completul de trei, pentru o hotărâre definitivă în acest caz.

 

Dacă ar fi fost admisă contestaţia, judecătorii puteau decide eliberarea lui Voiculescu şi rejudecarea apelului din dosarul ICA.

 

La judecarea pe fond a cererii lui Dan Voiculescu, avocatul acestuia, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut anexarea la dosar a înregistrărilor şedinţelor de judecată în dosarul ICA, întrucât, susţinea apărătorul, se va putea observa comportamentul completului, „care fost constant de rea-credinţă”.

 

(Sursa: b1.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments