Dosarul „Gazelor ieftine”. Adriean Videanu a fost arestat preventiv

0
44

Judecătorii instanței supreme au decis în această dimineaţă emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele lui Adriean Videanu, Alin Cocoş, Dorin Cocoş, Alina Bica şi Florentin Mihăilescu. Decizia a fost luată în așa-numitul dosar al „gazelor ieftine”, relatează Digi 24.

 Instanţa supremă a dispus arestarea preventivă a lui Adriean Videanu.

O decizie similară a fost luată cu privire la Alin Cocoş, Dorin Cocoş, Alina Bica şi Florentin Mihăilescu. Ultimii trei sunt deja în arest.

Adriean Videanu a fost ridicat de poliţie de la domiciliu şi este dus în Arestul Poliţiei Capitalei. Alin Cocoş s-a predat deja, el a venit la Direcţia Cercetări Penale.

Alina Bica şi Dorin Cocoş sunt deja în arest, reţinuţi în alte dosare.  

 

Soarta fostului ministru al Economiei, Adriean Videanu, a omului de afaceri Dorin Cocoş şi a fiului acestuia, Alin, a fostului şef DIICOT, Alina Bica, dar şi a consilierului acesteia, Florentin Ionuţ Mihăilescu, este acum la mâna judecătorilor. Cum ordonanțele de reținere au expirat, Adriean Videanu, Alin Cocoș și Florentin Mihăilescu au plecat acasă, sâmbătă dimineață, în jurul orei 3:15.

În momentul în care se va pronunța o sentință, dacă aceasta va fi de încuviințare a arestării preventive, inculpații care au plecat acasă vor trebui să se predea la poliție sau vor aștepta să fie ridicați de poliție de la domiciliu.

Dorin Cocoș și Alina Bica, arestați deja în cadrul altor dosare, s-au întors în arestul Poliției Capitalei.

 

La ieșirea de la Înalta Curte, Adriean Videanu a făcut declarații. El a spus că așteaptă decizia judecătorului cu speranță:

Întrebat dacă știa că Alina Bica va ridica sechestrul pe cele 80 de acțiuni pe care le deținea la Titanmar SA, Adriean Videanu a precizat că decizia de ridicare a sechestrului nu a produs niciun efect juridic. „La nivelul companiei Titanmar, începând din 2012, acţiunile nominative au fost transformate în acţiuni la purtător. Și va rog să citiţi prevederile legii 31 din 1990 şi ale Codului Civil legat de asta”, le-a recomandat politicianul jurnaliștilor.

 

Întrebat dacă își reproșează ceva, Adriean Videanu a spus mai întâi că „absolut nimic”.

Singurul lucru pe care mi-l reproşez este că în 10 minute am trecut de la situaţia de suspect la cea de inculpat şi nu am avit timp să depun probele la DNA, că nu am fi ajuns la situaţia asta”, a adăugat Adriean Videanu.

Întrebat cum a reacționat când a auzit că a fost reținut, Videanu a spus că a fost șocat, „mai ales prin perspectiva faptului că nu există o acuzație de corupţie”.

 

Că v-am tot văzut pe tv, corupţie, corupţie, mită, este exclus! Este o acuzație de complicitate la abuz în serviciu şi vreau să ştiţi că abuzul în serviciu e o infracţiune de serviciu, nu de corupţie. După cum probabil ştiţi, luaţi toată istoria mea şi o să vedeţi că niciodată în calitatea mea de om politic nu am fost acuzat de corupţie. Niciodată!”, a ținut să puncteze Adriean Videanu.

Nu există un probatoriu prin care să se contureze vreun indiciu sau vreo dată temeinică că domnul Adriean Videanu ar fi avut vreo înțelegere cu doamna Alina Bica”, a declarat și avocatul său, Cristian Ene.

 

La rândul său, Laura Voicu, avocata Alinei Bica, a vorbit despre privațiunile la care este supusă aceasta în detenție. „Chiar am surprins la un moment dat o discuție în boxă, se întrebau unul pe altul dacă au șobolani în cameră”, a afirmat Laura Voicu. Ea susține că clienta sa nu a încălcat sub nicio formă legea, deși i s-a propus să facă acest lucru. „Exact aşa cum spune dânsa, imoral, dar legal! Deci nu a încălcat legea sub nicio formă”, a subliniat Laura Voicu.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments