DOSARUL MICROSOFT. Gabriel Sandu și Nicolae Dumitru vor fi eliberați azi din arestul preventiv

0
50

Fostul ministru al Comunicaţiilor, Gabriel Sandu, şi omul de afaceri Nicolae Dumitru, arestaţi în dosarul Microsoft, sunt la un pas de eliberare. Este doar o chestiune de ore până când va rămâne definitivă decizia instanţei supreme prin care arestul preventiv a fost înlocuit cu arest la domiciliu, transmite Digi 24.

 

Procurorii anticorupție au cerut o măsură mai blândă în ceea ce-i privește pe cei doi suspecți din dosarul „Microsoft”, după ce aceștia au cerut la începutul acestei luni să dea declarații complete în dosar.

Pe de o parte, Gabriel Sandu le-a spus procurorilor că în anul 2009 a fost de acord să accepte o sumă de bani de aproape 3 milioane de euro de la omul de afaceri Claudiu Florică pentru a aproba prelungirea contractelor dintre statul român și Microsoft.

 

Fostul ministru avea nevoie de această sumă de bani pentru a-și acoperi o parte din cheltuielile făcute pentru susținerea campaniei electorale a PDL la alegerile prezidențiale din acel an. El a mai recunoscut că nu de puține ori a mai plătit către PDL diverse sume de bani pentru a-și asigura susținerea politică și menținerea în funcția de ministru al Comunicațiilor.

 

Și omul de afaceri Nicolae Dumitru a colaborat cu procurorii. El a spus că a apelat la cererea lui Dinu Pescariu și la ajutorul omului de afaceri Alexandru Bittner pentru a încheia pentru prima oară contractele dintre Microsoft și statul român, în anul 2004.

Așadar, judecătorii au acceptat cererea de eliberare a lui Gabriel Sandru și Dumitru Nicolae. În ceea ce-i privește pe ceilalți doi inculpați, Gheorghe Ștefan și Dorin Cocoș, ei rămân în arest preventiv.

 

 

 

(Sursa: digi24.ro)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments