DROGURILE digitale ale noii generații: Cum sunt, ÎN REALITATE, Facebook, Instagram și alte rețele!

0
82

Într-un studiu recent al Pew Research se arată că oamenii folosesc tot mai mult rețelele sociale. Facebook rămâne cea mai populară, dar cum ar fi fiecare rețea, dacă ar fi un drog? Până la urmă, sunt oameni care spun că dau o dependență mare.

De la ideea rețelelor sociale ca droguri a pornit Ben Dreyfuss și a încercat o catalogare a celor mai populare produse de social media în funcție de ce tip de dependență dau, articolul fiind publicat pe Wired. În acest mediu al rețelelor sociale, deși seamănă între ele, sunt suficient de diferite cât să îți fie greu să te adaptezi, dacă nu perseverezi.

Twitter este o rețea care dă dependență, te face să te întorci, dar este ca fumatul în măsura în care trebuie să treci de primele două-trei țigări, de primele două-trei pachete fumate până „te prinde“. Facebook, pe de altă parte, este ca alcoolul. Toată lumea o „consumă“ și chiar în mediul tău știi oameni care sunt dependenți de așa ceva.

Totuși, Facebook ar putea fi foarte bine ca fumatul social – nu îți place neapărat, dar te ajută în socializarea cu alți oameni. Newsfeed e ca ieșirea în pauză la țigară, un moment numai bun să îți faci stocul de bârfe. De asemenea, ai impresia că doar prin Facebook te poți calma și niciodată nu ești prea ocupat să o accesezi.

Dreyfuss amintește și de Google+. Ar fi ca drogul krocodil, tu nu consumi, nu știi pe nimeni care s-o facă, dar ceea ce citești în presă despre el e de rău. Instagram e ca fumatul de canabis, există doar calm, fericire, puțin blur, iar la final ți-e foame. În egală măsură și YouTube e la fel, ca marijuana, doar în sensul că nu e o rețea socială în adevăratul sens al cuvântului. Cât despre Reddit, ar putea fi ca GHB, cunoscut drept „drogul violului“. Produce amnezie și dispare imediat din sânge, nefiind depistat la analize, iar în primă fază te gândești dacă funcționează sau nu.

Randi Beers, o utilizatoare de Twitter, susține că cel mai bine pentru Pinterest s-ar potrivi asemănarea cu ciupercile. Accesezi rețeaua să vezi imagini drăguțe, dar ajungi să primești tot felul de sfaturi despre viață. LinkedIn pe de altă este comparată cu amfetamina, puțini oameni o preferă, dar își face treaba, te pune în mișcare. În final, Vine ar putea fi comparată cu etnobotanicele. Nu are memorie pe termen scurt, lucrurile dispar repede și nu prea contează multe lucruri, e înfricoșător și în egală măsură fascinant.

 

 

 

 

Sursa: playtech

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments