Elevii din SUA ar putea fi obligaţi prin lege să-şi dezvăluie parola de Facebook. Măsura i-a revoltat până şi pe părinţi

0
68

Elevii din Illinois, SUA, ar putea fi obligaţi să le spună profesorilor parola de la contul de Facebook şi Twitter, dacă există vreo suspiciune că ar fi hartuiţi pe internet sau că ei ar fi cei care îi agresează pe alţii.

O nouă lege menită să-i protejeze pe copii de cyber-bullying le-ar permite autorităţilor şcolare să aibă acces la conturile de pe reţelele sociale ale elevilor implicaţi în astfel de incidente.

Părinţii au început deja să primească notificări despre noua lege.

„Dacă fiul sau fiica ta are cont pe o reţea socială precum Facebook, Instagram, Twitter sau ask.fm, vă aducem la cunoştinţă că legea le permite autorităţilor şcolare să îi oblige pe elevi să îşi dezvăluie parolele pentru aceste conturi, în anumite circumstanţe”, se arata într-o scrisoare.

Fenomenul de cyber-bullying sau hărţuire online a luat amploare de când reţelele de socializare au devenit atât de populare în rândul tinerilor. Un studiu arată că aproape jumătate dintre americanii cu vârste sub 35 de ani au fost la un moment dat victime ale hartuirii pe internet.

Măsură a fost însă întâmpinată cu scepticism atât de elevi, cât şi de părinţii acestora, care consideră că legea e o încălcare gravă a dreptului la viaţa privată.

 

 

 

 

Sursa: stirileprotv

0 0 votes
Article Rating


Articolul precedentVIDEO. Erupţie spectaculoasă, suprinsă de o cameră de supraveghere
Articolul următorGIGI BECALI, anunţ ŞOC din închisoare: "VÂND STEAUA!". Motivul este INCREDIBIL
Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments