FOTO. Israelul atacă poziţiile „Hesbollah” din Liban

0
95

Patru soldaţi israelieni au fost răniţi, în urma unui atac asupra unui automobil militar, care patrula frontiera din Israel şi Liban, transmite BBC.

Potrivit conducerii militare israeliene, maşina a fost atacată în regiunea fermelor Shebaa. Gruparea şiită „Hesbollah” a revendicat atacul. În mesajul luptătorilor libanezi se spune că aceştia au distrus câteva unităţi de tehnică militară israeliană şi au rănit câţva militari.

 

Drept răspuns, Israelul a lansat atacuri cu rachetă asupra Libanului. Locuitorii din oraşul de frontieră, Metulla, au fost sfătuiţi să nu părăsească casele, până ce militartii nu vor încheia operaţiunea de depistare a luptătorilor. Armata israeliană, studiază şi mesajul conform căruia, au fost răpii câțiva militari israelieni, însă mai târziu această informaţie a fost dezminţită.

„Răspuns dur”

„Potrivit mesajelor preliminare, maşina militară, în timpul patrulării, a fost atacată cu arme medii”, se scrie într-un mesaj al armatei israeliene pe twitter.

„În aceste momente, armata Israelului, dă un răspuns teroriştilor în nordul ţării”, a scris premierul israelian, Beniamin Netaniahu. „Noi nu vom permite ca teroriştii să tulbure liniştea cetăţenilor noştri şi să pună în pericol securitatea noastră. Noi vom da răspuns celor care ne provoacă”, a subliniat premierul israelian.

Un astfel de răspuns a fost, atacul artileriei israeliene, în sudul Libanului. Anterior, teroriştii din Liban, au atacat poziţiile militarilor israelieni. Ambele incidente au avut loc la câteva ore de atacul aerian l Israelului asupra poziţiilor armatei siriene din regiunea, Înălţimilor Golan.

Situaţia în acestă regiune de frontieră, s-a înrăutăţit după ce în urma unui atac aerian al Israelului, a fost ucis un general iranian şi câţiva luptători „Hesbollah”.

Israelul a obţinut informaţii precum că acest grup, intenţiona să efectueze atacuri pe teritoriul Israelului.

 

 

 

(Sursa: deschide.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments