FOTO. Proiectul lui Putin „Novorassia” ia amploare. „Statul” are o nouă monedă

0
105

Mitul așa-zisa „Novorossii” a devenit centrul propagandei ruse ce înconjoară invazia din estul Ucrainei și încercările de destabilizare a unei zone mai largi, de la Harkov la Odesa. Deși Moscova nu recunoaște oficial că susține și finanțează separarea unor regiuni din estul Ucrainei, structurile sale de stat deja lucrează la noua monedă a „republicilor populare”.

 

Astfel, la o reuniune a „Guvernului Republicii Crimeea”, pe 22 ianuarie, la Sevastopol, a fost prezentată prima mostră a noii monede a celor două republici separatiste din estul Ucrainei, Donețk și Lugansk, potrivit presei ruse.

f24175091_8397577

Publicului prezent la reuniune i-a fost prezentată bancnota de 25 de „unități de decontare”.

„Noul mijloc de plată va fi valabil în Donețk și Lugansk până va fi format, în cele două republici autoproclamate, un sistem monetar adevărat”, a anunțat Dmitri Poludenov, reprezentantul „Sistemului financiar independent Novorossia”.

4275163_8607898

„Astăzi, în „Novorossia” există o criză de lichidități, o lipsă extremă de hrivne în numerar. Oamenii muncesc, dar nu sunt plătiți. Publicul a sprijinit crearea unui sistem financiar, și trebuie să ne gândim la mecanismul creat pentru ca acest sistem să înceapă să lucreze cât mai curând posibil”, a spus Poludenov.

Despre introducerea unei proprii monede în Donețk și Lugansk se vorbește de anul trecut. La sfârșitul lunii septembrie 2014 a fost anunțată „elaborarea” valutei numita „Chervoneț”, dar proiectul nu a avansat din faza de „desene frumoase”.

 

 

 

(Sursa: independent.md)

0 0 votes
Article Rating


Abonează-te
Anunță-mă
0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Inline Feedbacks
View all comments