În curând, angajtorii vor putea furniza salariaților carduri cu sume care să reprezinte contravaloarea tichetelor de masă. Salariații vor putea cheltui prin intermediul cardului și o valoare egală cu a unui tichet și jumătate, de exemplu, fără a fi nevoiți să vină cu vreun aport în bani. De pe aceste carduri nu pot fi retrase sume de bani, a declarat pentru EVZ Elena Pap, Director General UP Romania, care a explicat modul de funcționare.
Cum vor funcționa viitoarele tichete de masă pe suport virtual (card)? Se va putea achita cu ele la POS-urile magazinelor?
Ca mod de funcționare, ele vor putea fi utilizate în rețelele de parteneri care au contracte de decontare cu unul dintre furnizorii de tichete de masă. Ele vor avea forma unui card, însă nu vor putea fi folosite pentru retragerea de numerar, ci doar pentru plata alimentelor.
Dat fiind ca, atunci cand este vorba de tichete in format fizic, nu se poate da rest, ce se va intampla in cazul tichetelor pe suport virtual?
Se vor putea cumpăra produse și cu fracii din valoarea unui tichet, restul sumei rămânând în continuare pe card pentru plăți ulterioare.
Cum vor fi încărcate aceste carduri?
Cardurile de masă vor fi alimentate lunar, la o dată stabilită de către angajator.
Legislativ, ce pași mai sunt de parcurs pentru ca tichetele virtuale să poată fi implementate (norme aplicare etc)?
Normele de aplicare pentru tichetele electronice au fost publicate în Monitorul Oficial. Următorul pas este autorizarea de către Ministerul Finantelor Publice și obținerea licenței pentru cei care doresc să emită astfel de tichete.
Sursa: evz